Nasveti za nego kože v jeseni/zimi

by - 07:06:00




Pozdravljene lepotičke!


Danes bom govorila o negi kože, kako jo pripravimo na mrzle dni, opisala pa bom tudi izkušnjo z eno mojih najljubših krem oz. balzamov za nego kože.


Koža je največji organ človeškega telesa, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za nego le te. Sestavljena je iz elementov, ki nenehno rastejo, se diferencirajo ter obnavljajo. Koža ločuje naše notranje organe od okolja, zato je tudi neprestano izpostavljena različnim vplivom iz okolja.


Koža v jeseni/zimi

Pomembno je, da kožo pripravimo na hladnejše temperature, saj koža pozimi potrebuje več nege in hranljivih snovi kot sicer. Če kožo zanemarimo v hladnejših mesecih, lahko postane zelo suha, začne se tudi luščiti. Svetovala bi piling v jesenskih dneh, da odstranimo vse odmrle celice in kožo pripravimo za nadaljnjo nego. Z rednim pilingom dosežemo, da je koža mehka, gladka ter pripravljena na boljše vpijanje vlažilnih in negovalnih krem ter olj. Piling lahko uporabljamo skozi vso leto, največkrat 3x na teden.

Suha koža na rokah 



V mrzlih mesecih se nam pogosto dogaja, da imamo suho kožo na rokah/dlaneh. Koža na rokah je tanjša od drugih predelov na telesu, zato ji moramo posvetiti pravilno nego in zaščito. Priporočljivo je uporabljati mila z olji, ki ne izsušijo kože, nošenje rokavic ter vlaženje kože s kremami za roke, lahko jo namastimo tudi z oljčni oljem iz kuhinje. Meni osebno je najboljša krema, 48 zaščitna krema za roke, ki na koži naredi tanko nevidno zaščitno plast, ki ščiti pred različnimi škodljivimi snovmi ter vplivi. Vonja sicer nima zelo prijetnega, je pa odlična za nego rok/dlani.  *Krema 48 zagotavlja odlično zaščito tudi ljudem z nealergičnim dermatitisom.

Suhe, razpokane ustnice

Naše ustnice so pogosto izpostavljene suhemu, mrzlemu zimskemu zraku, zato je treba zanje ustrezno poskrbeti. Ker večina punc pri ličenju uporablja svinčnike za obrobo je lahko to dodaten razlog za razpokane in suhe ustnice, zato je priporočljivo uporabiti piling, da se znebimo odmrlih celic in da ustnicam povrnemo mehkobo. Svetujem uporabo vazelina skozi celo leto, manj slane hrane ter kar je najpogostejša napaka- oblizovanje ustnic. Izogibajmo se tudi labelam z veliko dišav in alkohola. 

Domači piling za ustnice z medom, sladkorjem & olivnim oljem



Tega največkrat uporabljam sama, saj imam sestavine vedno pri roki. 

Sestavine: 2 žlici medu & 2 žlici sladkorja & 1 žlico olivnega olja
Priprava: Med, sladkor in olivno olje premešaš tako, da dobiš gosto zmes

Namesto sladkorja lahko uporabimo tudi sol. 
Sladkor nežno odstrani odmrle celice, med pa ustnice prijetno navlaži. 


Neutrogena Deep Moisture Comfort Balm 


Že od nekdaj sem skrbela za nego svoje kože, preizusila sem več različnih tonikov, mlek in krem, vendar sem opažala nenehne spremembe na koži (negativne: mozolji, izpuščaji, suha koža) , s čimer seveda nisem bila zadovoljna, zato sem obupala. Nekaj časa sem si kožo na obrazu samo umivala z vodo ali navlažila samo s tonikom pred uporabo ličil. Nato sem enkrat v akciji kupila kremo oz. balzam Netrogena. Začela sem jo uporabljati zjutraj, da sem kožo navlažila, tudi pred ličenjem (koža balzam vpije in na koži ne pusti sledi) ter zvečer po čiščenju obraza z baby robčki (uporabljam jih za odstranjevanje ličil, saj so mi drugi odstranjevalci preveč agresivni za predel okoli oči). 
Rezultat? ODLIČEN! 
Koža je mehka, kot baby ritka, navlažena, sveža, povrh vsega pa še ima prijeten vonj. Naknadno smo jo v družini začeli uporabljati prav vsi, saj ima tako mama kot brat zelo suho in hrapavo kožo, rezultat pri njima je bil pozitiven in res smo zelo zadovoljni z uporabo in delovnjem tega balzama. Uporablja se lahko za celo telo, v prodajalnah pa se dobijo tudi različni paketi za različne tipe kože in nege. 

xoxo,
Rose Touch

You May Also Like

0 comments