Adventure time: Vintgar, Slovenija

by - 05:33:00

Živjo!

V septembru smo se 3 prijateljice odločile, da se podamo v naravo, prečistit pljuča in zbistrit misli. Odločile smo se za obisk  prelepe Gorenjske in sicer Blejskega Vintgarja. 
Na dan izleta je bilo sicer oblačno vreme z nekaj nevihtami, tudi po pokrajini se je videlo, da je močen veter in neurje naredilo svoje, vendar je vseeno bilo neverjetno lepo, občudovanja vredno.




 Sotesko so odkrili konec 19. stoletja in je seveda v svoji “naravni” obliki povsem neprehodna. Glede na že takraten turistični razvoj Bleda, so skozi sotesko kmalu uredili lesene galerije in tako omogočili “turistični” ogled tega bisera. Gre za čudovit ambient, kjer reka Radovna poskakuje čez brzice in se vrtinči v tolmunih, proti koncu soteske pa nas preseneti še 13-metrski slap Šum ter kamnit železniški most, ki preči sotesko in prebode vzpetino Hom na poti proti Bledu.




Gre za zelo sproščujoč in osvežujoč potep po soteski, pot traja približno eno uro. 




Podatki:
Čas: 1 h (tja in nazaj)
Dolžina: 3 km
Višinska razlika: 80 m
Tip poti: lahka označena pot




V primeru, da še soteske niste obiskali, Vam jo toplo priporočam, saj sta potep in izkušnja neprecenljiva. Zaužijemo delček narave in komaj takrat se zavemo kako lepa je Slovenija, polna naravnih znamenitosti in sproščujočih točk. 
Nasvet: Za izlet se odločite v toplejših mesecih, saj je takrat voda bolj čista in nerazburkana, naredite lahko tudi lepše fotorgrafije. 

xoxo,
Rose Touch

You May Also Like

0 comments