Lifestyle: Ko ugotoviš, da življenje NI sladka kepica sladoleda s češnjo na vrhu smetane

by - 02:41:00


Ne morem verjeti, da sem vam pred nekaj meseci sporočila super novico - da sem zaročena. Zadnje čase ste me zasuli z vprašanji zakaj več ne nosim prstana in, da ne odpisujem vsakemu posebej, sem se odločila spisati objavo. Ne samo, da odgovorim na vaša vprašanja ampak bolj kot neko sporočilo vsem tistim, ki razmišljajo o skoku čez plot.

Najbrž smo že vsi šli skozi temačna obdobja svojega življenja, če sem iskrena nas na vsakem vogalu čaka kakšna težka preizkušnja, kot je to izguba ljubljene osebe, razdor družine, ločitve, smrt in tako naprej. Pravijo, da čas zaceli vse rane in najbrž je to resnica, vendar še zdaleč ni tako lahko kot se sliši. Prav tako vemo, da ljudje delamo napake in, da si vsak zasluži še kakšno dodatno priložnost, da stvari obrne na boljše.

Ker prihajam iz "družine" kjer sta starša vedno živela ločeno si nikoli nisem predstavljala, da bi kdajkoli ustvarila takšno "družino". Ampak skozi življenje in situacije, ki te nepričakovano pričakajo na poti, spoznaš, da življenje ni okusna kepica sladoleda ali čokoladne palačinke s smetano *smeh*. Življenje te spozna z najtežjimi situacijami iz katerih se prej ko slej naučiš nekaj dobrega, poučnega in veš boljše ravnati v prihodnje.

Prstana ne nosim več zaradi prevare. Ljudje včasih ravnamo tako kot se nam pač  zazdi in ne razmišljamo preveč o posledicah, kar je najbolj grozna stvar na svetu. Egoistično ravnanje in gledanje samo na svojo rit lahko prinese grozne posledice. Če si bil/-a že kdaj prevarana potem veš o čem govorim. Za tiste, ki pa ne veste in še niste bili v takšni situaciji pa srčno upam - da tako tudi ostane.

Posledice prevare so lahko včasih smrtonosne. Veliko se jih konča s samomori, samopoškodovanjem in navsezadnjem s psihičnimi posledicami kot so nezaupanje, strah, panični napadi, anksioznost in depresija. Najbrž se ne sliši nič kaj grozno, vendar je.

Če imaš torej v mislih, da bi prevaral/-a svojo ljubljeno osebo ti predlagam, da:
  • SE POGOVORIŠ.
  • SE ODLOČIŠ S PARTNERJEM, DA GRESTA VSAK SVOJO POT
  • TRIKRAT PREMISLIŠ, KAJ SPLOH POČNEŠ IN KAJ HOČEŠ
  • ... ALI PA SE VSEDEŠ NA KAKTUS (ČE NIČ OD TEGA ZGORAJ NAPISANEGA NE ZALEŽE).
Šalo na stran, prevara je najbolj boleča stvar, ki se lahko v zvezi zgodi. Poleg psihičnega in fizičnega nasilja seveda. Res vam polagam na srce, da se ob takšnih situacijah malce ustavite in razmislite s trezno glavo. Noben si ne želi občutka, da je ničvreden, da ga je ljubljena oseba postavila na zadnje mesto. 

Vsekakor te objave ne pišem z veseljem, temveč s težkim srcem, še manj pa za oglede in všečke. S tem predvsem hočem opozoriti kakšne posledice imajo slabe odločitve, ki jih včasih kot ljudje sprejmemo. 

Vsak si zasluži le najboljše, biti ljubljen, sprejet, vsak si zasluži spoštovanje. Če si se znašel/-a v enaki situaciji ti svetujem, da sebe postaviš na prvo mesto in začneš uživati. Počni stvari, ki te veselijo, pojdi na klepet s prijateljico ali prijateljem, čim več bodi v naravi in se sproščaj. Preberi kakšno dobro knjigo, daj na glas svoj najljubši komad in se prepusti, da te življenje pripelje do nekoga, ki te bo res imel rad. 

Moj plan za danes je počistiti stanovanje, pomiti goro posode, ki se mi je nabrala čez teden, pogledati božični film in spiti vročo čokolado. 

Predvsem pa bi ob tej priložnosti vsem zaželela srečne in polne ljubezni božične praznike. Imejte se radi!

Se beremo naslednjič, 









You May Also Like

1 comments