Lifestyle: 5 Things to do when you're in a bad mood

by - 06:51:00

Priznajmo si, da nam včasih naše slabo počutje lahko uniči ves dan ali celo teden. Zadnje dni sem kot živi mrtvec in komaj sem se nekako izvlekla iz postelje ter kaj postorila. Ko nad mano lebdi temen oblak izgubim voljo do ustvarjanja novih make up lookov, do pisanja objav, do vsega, če sem povsem iskrena. Sovražim, a hkrati sem hvaležna za takšna negativna stanja, saj se le v takih trenutkih zaveš, da se je včasih treba ustaviti in zadihati, poiskati inspiracijo, iti na kavo s prijateljico in se ji zaupati ter napisati kakšno objavo polno pozitive. No, to delam danes. Zase in za vas. 



"Pay attention this month to your personal needs. If you need to be alone, be alone. If you need to rest, rest. If you need some self-care, indulge yourself. It is a challenging month but with great rewards possible. Think of your own rebirth. What kind of environment would you like to be reborn into?" -  shiftfrequency


Rdeča nit te objave je vprašanje, kako se znebiti slabe volje in se vrniti v "svoj jaz". Vsak posameznik se seveda s tem spopada drugače, vseeno pa sem želela z vami deliti čisto enostavne, vsakodnevne stvari s katerimi se izboljša naša volja. 

1. Pogovori se s svojimi najbližnjimi katerim zaupaš. Meni zelo pomaga pogovor s prijateljico, saj mi je tako lažje, poleg tega pa še slišim kakšen nasvet in vidim stvar iz druge perspektive. 

2. Odpravi se na sprehod v naravo. Sprehodi mi predstavljajo neko prizemljitev in pomiritev. Včasih se celo kje ustavim in naredim par dihalnih vaj in se takoj počutim boljše, hkrati pa vem, da sem naredila tudi nekaj dobrega za svoje telo. 

3. Poslušaj svoje najljubše pesmi in ob njih zapleši. Pesmi, ki jih obožuješ so najboljša terapija in magnet za pozitivo, še posebej, če ob njih zmigaš z ritko in pripraviš svoje telo do gibanja. 

4. V roke vzami beležko in zapiši 10 stvari za katere si hvaležna. Včasih nas ljudi obda negativna energija in tudi stres lahko prevzame vajeti našega življenja, zato se je dobro ustaviti in razmisliti, kaj je tisto za kaj smo hvaležni. Ko zapišemo te stvari se počutimo bolj sproščene, kar posledično vpliva pozitivno na naše počutje. 

5. Naredi kokice, osvežilno pijačo ter se zlekni na kavč in si oglej najljubšo serijo ali film. Včasih tudi lenobne aktivnosti pomagajo k boljšemu počutju. Ne sekiraj se in uživaj! 

Ko se znajdem v taki situaciji mi včasih pomagajo tudi positivne misli, ki jih večkrat najdem na Pinterestu. Vsekakor delujejo pozitivno na počutje in voljo, hkrati nas zmotivirajo in pomirijo.

P.s. Nikoli ne pozabi, da ... 



Kaj pa ti najraje počneš, ko si slabe volje? Delaš na tem, da se tega znebiš ali se prepustiš toku? 
Zapiši v komentar




You May Also Like

4 comments

  1. Zelo so mi všeč take objave :) Res je pomembno, da ko vse vidimo negativno, da se spomnimo stvari za katere smo hvaležni, se strinjam :)
    Svež zrak ter filmi in kokice pa vedno pomagajo - vsaj meni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni Teja! V takih trenutkih se je definitivno dobro opomniti koliko stvari dejansko imamo in za katere smo res hvaležni.

      Drugače pa ja, čokolada ali kokice ter svež zrak - najboljša terapija!

      Hvala za komentar

      xx

      Izbriši
  2. Vedno mislim samo in izključno samo pozitivno. Moj moto: vse se zgodi z razlogom!. Moje top sproščanje, ustvarim kakšen močnejši makeup, pospravljam makeup predale in delam njegovo čistko :.)*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se ti tudi vidi to na obrazu, ker si res en takšen sonček. Drugače pa super sproščanje, tudi jaz se včasih odločim za kakšen make up in res redko se odločim za pospravljanje, haha.

      Hvala za komentar

      xx

      Izbriši