Food: The best Chocolate cake with Joya Soy Coconut Milk
Peka je stvar, ki mi nikoli v življenju ni šla in me niti ni pretirano zanimala. Vedno, ko se mi zlušta kaj sladkega izberem hitro različico (puding ali pecivo s pudingom in keksi), enkrat sem celo spacala skupaj presno čokoladno tortico in je bila odlična. Ampak moja peka se ne more primerjati s peko moje mame. FOR REAL! Mama je prava carica in kraljica v peki in naredi res najboljše torte; sočne in mehke, ki se kar topijo v ustih. Zato se niti ne mislim važit preveč, ker ji ne sežem niti do kolen v peki peciva in tortic. Ker ste me zasuli s sporočili na Instagramu in Facebooku, sem se odločila, da to okusno lepotičko vendarle moram deliti z vami. Recept seveda ;)
Sestavine, ki jih potrebuješ:
- Joya sojino mleko z okusom kokosa (250 ml)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 5 velikih koščkov črne čokolade ali čokolade za kuhanje
- Jagode (sveže)
- Borovnice (zamrznjene)
- 1/2 pecilnega praška
- 4 žlice kakava v prahu
- Musliji s čokolado in posušenimi jagodami (Mercator)
- 1 ščepec soli
- 1 žličko jabolčnega kisa
- 1 žličko vanilijeve arome
- 3 žlice moke
Potrebuješ tudi:
- Mali pekač (ali veliki)
- Peki papir
Priprava:
1. V posodo najprej daš moko, dodaš Joya sojino mleko (250 ml), kakav v prahu in zmešaš z mešalcem.
2. Ko imaš ne pregosto in ne pretekočo zmes, dodaš pecilni prašek, sladkor v prahu in jabolčni kis ter dalje mešaš.
3. Maso pustiš stati 10 minut, v tem času pa pripraviš pečico (segreješ na 250 C) in premažeš pekač z kokosovo mastjo. Sama nisem uporabila nobenega peki papirja (lahko pa).
4. V pekač vliješ maso, mora biti lepo razporejena po pekaču. Daš v pečico in pečeš približno 40 minut. Kako veš kdaj je biskvit pečen? S konico noža previdno zabodeš v biskvit in, če je konica noža čista je biskvit okej.
5. Ko se biskvit peče si pripravimo ostale potrebščine in sicer, narežemo jagode, pripravimo smetano. Jaz sem uporabila rastlinsko smetano, lahko pa seveda uporabite tudi kokosovo ali katero drugo. V smetano sem dodala vanili aromo in smetano dala počivat v hladilnik. Pripravimo segreto vodo z malce ruma, da bomo navlažili biskvit. Pripravimo tudi čokolado, s katero bomo oblili torto. V kozico damo malo kokosove masti, dodamo koščke čokolade (lahko cele, lahko narezane) in jo stopimo, mešamo, dokler ne dobimo gostega čokoladnega preliva.
6. Ko je biskvit pečen ga najprej malce pustimo, da se ohladi, nato pa prelijemo z mešanico vode in ruma, da bo biskvit sočen. Prelijemo s čokolado, dodamo smetano in sadje.
7. Postavimo za pol ure v hladilnik, da se čokolada strdi. Voila! Za piko na i lahko dodamo kakšen listek sveže mete (če jo slučajno imate doma).
Ne samo, da je torta hitro spečena in pripravljena, je tudi zelo zelo okusna. Super za piknike, rojstne dneve ali kot poslastico v saj veš "tistih" dneh.
Zahtevnost: + +
Čas priprave: 15 min
Čas peke: 40 min
Jo boš pripravila? Ne pozabi pripisati #rosetouchblog , da bom lahko našla tvojo fotko in jo objavila na svojem Instagramu.
Se beremo naslednjič,
3 comments
Izgleda čudovito <3
OdgovoriIzbrišiHvala <3
IzbrišiWau, tole pa izgleda tako lepo in dobro, da bom recept res morala preizkusiti. ❤
OdgovoriIzbriši