Beauty: S Hemptouch izdelki do lepe in negovane kože (100% Vegan)

by - 05:53:00

Sonček nas spremlja skoraj vsak dan, temperature so se dvignile, a kljub temu nas do vročih poletnih dni čaka še nekaj mesecev. Ravno zdaj je zelo pomembno poskrbeti za nego svoje kože, saj je zaradi temperaturnih sprememb lahko zelo suha, potrebna dodatne nege. V testiranje sem prejela dva izdelka znamke Hemptouch in sicer konopljino vitaminsko kremo za obraz ter konopljino mazilo za suho kožo.


Kot velika zagovornica konoplje in njene učinkovitosti na različnih področjih sem se z izdelki Hemptouch srečala prvič. Prav tako obožujem testiranje kozmetike, ki je popolnoma naravna ter narejena z ljubeznijo v Sloveniji. Pa poglejmo kako sta se obnesla izdelka, kakšna je bila celotna izkušnja ter ali sta pomagala odpraviti težave. 

Hemptouch zgodba 

"Negovalno kozmetiko Hemptouch ustvarjamo ljudje, ki imamo občutljivo kožo, za ljudi z občutljivo kožo. Dobro vemo, kaj občutljiva koža potrebuje in česa ne sme vsebovati.

V podjetju Hemptouch d.o.o., kjer ustvarjamo lastno kozmetiko Hemptouch, verjamemo, da nam narava zagotavlja vse bogastvo, ki ga naša koža potrebuje. Zato uporabljamo le najboljše rastlinske sestavine s preverjenim poreklom in certifikati. Vsak naš izdelek je certificiran, povsem naraven in bogat s sestavinami, ki lajšajo težave s kožo.

Kozmetiko Hemptouch formuliramo za občutljivo, razdraženo in k alergijam nagnjeno kožo. Sami skrbno izbiramo rastlinske sestavine, ki imajo dokazane negovalne in blažilne učinkovine. Naša razvojna ekipa ves čas testira rastlinske izvlečke in nove naravne sestavine, da lahko razvijemo visoko učinkovite izdelke.

Izdelke kozmetike Hemptouch ustvarimo na osnovi konopljinega olja iz semen iz lastne pridelave. Z našimi rastlinami smo od setve do žetve, saj lahko le na ta način zagotovimo najvišjo kakovost sestavin. Konopljino olje stiskamo v lastni stiskalnici s postopkom hladnega stiskanja in olje ohranimo nerafinirano, kot nam ga podari narava. Hladno stiskano konopljino olje je polno antioksidantov, kožo izdatno hrani s ceramidi in maščobnimi kislinami ter ji vrača vlago.Pri formuliranju receptur ne pristajamo na kompromise in poskrbimo, da naša kozmetika ne vsebuje nobenih dražečih kemikalij, parfumov, barvil ali alkohola. Vsak izdelek kozmetike Hemptouch je edinstven in rezultat trdega dela, raziskav, razvoja in predanosti."


Moj tip kože ni suh, je normalen, vendar imam velike težave s suho kožo na nogah, ki se je nikakor ne morem znebiti. Od časa do časa si privoščim piling, ki mi pomaga samo za nekaj tednov, kljub temu pa moram kožo negovati vedno. "Si si kdaj slekla hlače in se je iz njih vsipal beli prah in je zgledalo kot da sneži?" No... s tem se spopadam jaz. Najprej nisem bila prepričana za kaj gre in sem najprej pomislila na izdelke za tuširanje in jih zamenjala za tiste na oljni osnovi, ki so prav za nego suhe, problematične kože. In ni bilo prav nič bolje! Na koncu sem ugotovila, da mi pomaga samo osnovna nega - piling, nega kože s kremo, ki jo dodobra navlaži.


Začela bom kar pri testiranju konopljinega mazila za suho kožo, ki sem ga uporabljala na nogah ter podplatih, saj je tam največ zelo suhe kože. 

Vonj me je sprva malce motil, vendar sem se zelo hitro navadila, zdaj pa mi že konkretno diši (kot nekakšna konopljina nutela haha). 

Embalaža samega izdelka je plastična, bele barve z nalepko na kateri so vse potrebne informacije. Embalaža je zelo priročna, mogoče malce pogrešam kakšno spatulo/žličko, s katero bi lažje nanesla mazilo na roke. Sedaj vse skupaj zgleda malce razpacano. Embalaža vsebuje 50 ml izdelka. 

Primerno je za nego dojenčkov in v nosečnosti. 

Kaj pravzaprav obljublja mazilo za suho kožo? 

Blagodejno neguje suho, problematično in razpokano kožo. Konopljino olje z omega 3, 6 in 9 kožo globinsko navlaži, vanilija in ognjič pa poskrbita za obnavljanje kože. 

Super. Preverjeno - vse kar si prebrala kot nalašč drži.


Kako sem uporabljala mazilo za suho kožo?

Po tuširanju sem vsako večer nanesla na roke nekaj mazila in ga segrela, nato pa nanesla na želeni predel in dobro razmazala/vtrla. Občutek je najprej nekoliko masten, vendar se kar hitro posuši.

Hemptouch mi je poslal še konopljino vitaminsko kremo za obraz glede katere sem bila najprej zelo skeptična, potem pa se je po nekaj dnevih izkazala za odlično. Moja koža sicer ni suha, imam pa nekaj suhih predelov na obrazu, ki jih rada še posebej negujem. Ker ličila uporabljam vsakodnevno se mi zdi dobro, da za svojo kožo maksimalno poskrbim - jo pravilno negujem.




Embalaža je nekakšna plastična tuba oz. brezzračna embalaža kot jo imenujejo pri Hemptouch-u iz katere izstisnemo želeno količino kreme. Zdi se mi zelo priročna, še posebej pa je super saj v kremo ne pride niti malo zraka, kar pomeni, da zagotavlja zaporo bakterijam. Embalaža vsebuje 50 ml izdelka.


Vonj me ni navdušil. Obožujem vrtnice in vonj le teh, vendar mi ta preveč ne odgovarja. Seveda pa mi ni vonj najbolj pomembna lastnost, vendar izdelkova učinkovitost, ki je naravnost odlična. Moja koža je navlažena, sijoča, brez kakršnihkoli nepravilnosti, ki se mi večkrat pojavijo ob testiranju krem. 

"Brezzračni sistem embalaže za kreme zagotavlja, da v razpršilniku ni zraka. Ob vsakem iztisku kreme sistem zagotavlja, da se zrak ne more vrniti v embalažo."
- Hemptouch





Kaj pravzaprav obljublja vitaminska krema za obraz?

Konopljino olje z esencialnimi maščobnimi kislinami intenzivno obnavlja in nahrani zrelo kožo. Kremna tekstura hladno stiskanih rastlinskih olj izboljša elastičnost in strukturo kože. Q10 zmanjšuje gubice in deluje proti staranju kože. Hialuronska kislina koži povrne elastičnost. Temelji na hidrolatu konopljinih cvetov, ki so bogat vir z antioksidantov. Zaradi lahkotne strukture in bogate hranilnosti je primerna za vse tipe kože. Hidrolat damaščanske vrtnice spodbudi mikrocirkulacijo kože in poživlja duha. 

Kako in kdaj sem jo uporabljala? 

Kremo sem po čiščenju obraza zjutraj in zvečer nanesla na obraz in dobro vmasirala.

Veseli me, da sem imela možnost preizkusiti Hemptouch izdelke, saj sta me izdelka res pozitivno presenetila pa čeprav nisem pričakovala negativne izkušnje. Konoplja ima tako moč in učinkovitost, ki jo za moje pojme ne more prekositi nobena rastlina. Vse več je naravne kozmetike, še posebej pa v moji zbirki, kar se tiče negovanja kože, kar me izredno veseli. 

Preveri Hemptouch ponudbo na: KLIK

O izdelkih sta pisali tudi soblogerki, pokukaj kaj sta zapisali: 

Katja, Viva la Vida Blog - KLIK
&
Tanita Weith Blog - KLIK 

Pa ti? Si pristaš naravne kozmetike ali nisi pozorna na sestavine? 
Si se že srečala s kakšnim Hemptouch izdelkom?
Kakšno je tvoje mnenje?

Zapiši v komentar





This product was sent to me by the company itself or its PR.

You May Also Like

2 comments

  1. I didn't know this brand but hemp seed is really good for skin so these products would probably work for my skin plus they are vegan and it's not really common to find a vegan friendly product :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. It's a Slovenian Brand and I don't know if they are sending in other countries, I can ask. I love hemp products, they really work. And just like you said, it's really hard to find products that they are vegan friendly.

      Thank you for your comment

      xx

      Izbriši