BEAUTY: I don't sweat, I sparkle with Bioderma Antiperspirant Roll On

by - 06:14:00

Potenje je povsem naravno, katerega primarna funkcija je uravnavanje telesne temperature, saj se naše telo z znojenjem ohlaja. S potenjem se ne srečujemo samo v vročih poletnih dneh, ampak skozi celo leto. Nekaterim potenje predstavlja težavo, saj je lahko zelo neprijetno, še posebej ob kakšni posebni priložnosti. Danes bom govorila o antiperspirantu znamke Bioderma, kako se je obnesel ter kakšno mnenje sem ustvarila pa lahko prebereš v nadaljevanju...

Prekomerno potenje z drugo besedo imenujemo hiperhidroza in se pojavlja v okoliščinah, ki ne izzovejo potenja (ko telo počiva, v zmernih temperaturah). Da vas preveč ne prestrašim, naj opozorim, da prekomerno potenje nujno ne kaže na hiperhidrozo. Če podobno težavo opažate pri sebi vam svetujem mnenje zdravnika. 

Kateri izdelek izbrati, če se močno potimo? 

Ko opazimo močno potenje je dobro izbrati pravi izdelek (antiperspiranti, dezodoranti), ki preprečijo neprijeten vonj, vplivajo na ekrine žleze znojnice in nam omogočijo, da smo lahko pri vsakdnevnih aktivnostih sproščeni ter brez strahu pred neprijetnimi vonjavami. 

BIODERMA SENSIBIO ANTI-PERSPIRANT ROLL ON 


Močno potenje, občutljiva koža po pazduhami - kaj pa zdaj? Kateri izdelek izbrati? Zelo vesela sem, da sem imela priložnost testirati novi antiperspirant znamke Bioderma, kateri je bil razvit prav za vse, ki se prekomerno potimo in imamo poleg tega še zelo občutljivo kožo.


Bioderma pravi: "Antiperspirant uravnava in zmanjšuje prekomerno potenje. Za občutljivo kožo je Bioderma razvil dva patenta in sicer: D.A.F. ( Dermatological Advanced Formulation) patentiran naravni kompleks, ki zvišuje prag tolerance pri najbolj občutljivi koži in Toleridine patent, ki predstavlja napredek pri negi občutljive, netolerantne kože, saj v trenutku in trajno deluje protivnetno in zvišuje prag tolerance kože. Vsebuje enoksolon ali gliciretinsko kislino, ki hitro pomiri kožo ter izvleček rjavih morskih alg, ki zmanjšuje reaktivnost kože omejuje draženje. Bogat je tudi z vitaminom A in E ter lipidi, ki delujejo proti draženju. Vsebuje tudi aluminijevo sol, ki poskrbi za uravnavanje potenja in širjenja kožne flore. Prav tako vsebuje tudi ksilitol in glicerin, ki poskrbita za optimalno vlaženje."


Mnenje/Ocena:

Sama se že dolgo bojujem s prekomernim potenjem, še posebej v vročih poletnih dneh in tudi v tistih malo bolj hladnejših. Prekomerno potenje opažam ob povečanju stresa, vzrok za prekomerno potenje pa sta tudi depresija in anksiozne motnje. Veliko časa sem uporabljala navadne dezodorante, ki niso imeli nobenega pozitivnega učinka, kupovanje le teh je bilo samo vstran vržen denar. Po nekaj letih sem začela uporabljati Borotalco, pred nekaj tedni pa sem v testiranje prejela tale antiperspirant roll on znamke Bioderma. Tako kot najbrž vsak sem ga najprej poduhala in ima res tak čudoviti, svež, nežen vonj. Po prvi uporabi se mi ni zdel nič posebnega, sedaj pa ga uporabljam res vsak dan, na čisto in suho kožo. Neprijetnega vonja sploh ni zaznati in tudi potenje se je nekoliko zmanjšalo. Prav tako sem zelo navdušena nad tem, da ne pušča nobenih sledi na temnih oblačilih (imam jih namreč polno omaro, hihi). Njegova velikost je pravšnja za nošnjo v prav vsaki torbici, saj ne zavzame veliko prostora in je must have, ko imamo namen se udeležiti kakšnega sestanka, javnega nastopa, itd. Meni je prav prišel pred zagovorom diplomske naloge in kljub vsemu stresu, ki sem ga takrat čutila ni bilo prav nobenega madeža in neprijetnega vonja. 

Vsekakor priporočam! 

Ocena (1-10): 10 

Bioderma izdelke si lahko ogledate na uradni spletni strani bioderma.si
na prodaj pa so v vseh Lekarnah po Sloveniji.


Pa ti? 
Se tudi ti bojuješ s prekomernim potenjem? 
Katere izdelke uporabljaš in kakšna je tvoja izkušnja?


Neža





*This product was sent to me by the company itself or its PR.


You May Also Like

2 comments

  1. Odgovori
    1. Res je, meni nenormalno odgovarja. Sem imela vedno zelo razdraženo kožo zdaj pa nič več. xx

      Izbriši