Review: Clay Face Mask from Glina.si

by - 06:37:00

Upam, da ste lepo preživeli vikend in, da ste se tisti pridni in delovni dovolj spočili in nabrali energijo za nov teden. Utrujenost, preobremenjenost, vsakdanji stres - vse to se lahko pozna tudi na koži. Koža je navsezadnje velik pokazatelj našega življenjskega sloga in zelo pomembno je, da od časa do časa razvajamo svojo kožo. Danes bom govorila o že najbrž poznani maski za obraz - glinena maska.
Pomembno je, da zaradi vsakdanjih zunanjih vplivov na očistimo svojo kožo, da odstranimo vso umazanijo, saj je samo tako lahko naša koža zdrava in sijočega videza. Velikokrat se zgodi, da ženske kupujejo drage kreme z mislijo, da jim bo ta krema pomagala do lepe kože, kar seveda nikakor ni res. Kožo je potrebno čistiti, jo negovati, jo razvajati. 

Glina je ena od najstarejših materialov, njen namen pa je že od nekdaj zelo cenjen. Deluje kot nekakšna goba, ki absorbira (vpija) nečistoče. Same glinene maske so postale zelo priljubljene, saj je njihovo delovanje odlično. Glina kožo očisti nečistoč, jo obnavlja ter ima razstrupljevalni učinek. Redna uporaba glinenih mask naj bi imela veliko pozitivnih učinkov na kožo.


 Sama sem se z glineno masko srečala drugič, zato sem vedela, da me nebo razočarala. Glineno masko sem prejela v testiranje pred nekaj tedni in moram povedati, da jo redno uporabljam in sem zelo zadovoljna s svojo kožo. O tej izkušnji pa vam bom zaupala v nadaljevanju...

Glinena maska (Glina.si)

T.A. Narava izhaja iz družinskega podjetja  in se lahko pohvali z že 60. let izkušenj. Več o njihovi zgodbi ter o samem postopku si lahko prebereš tukaj: KLIKGlinena maska je namenjena VSEM tipom kože. Koži da gladek in zdrav videz, očisti nečistoč ter lajša in preprečuje probleme s kožo. 



Embalaža

Embalaža je plastična, okrogle oblike, z vsemi potrebnimi informacijami. Na zadnji strani embalaže se nahajajo tudi informacije o uporabi. Še posebej všeč mi je njihov design na nalepki.



Uporaba

Sama uporaba glinene maske je zelo enostavna:

1. Pred uporabo maske kožo očistimo s toplo vodo in s tem nekoliko odpremo pore.
2. V stekleni, plastični ali keramični posodici zmešamo nekaj gline in vode ter mešamo dokler ne dobimo zmesi ter počakamo nekaj minut.
3. Glinena maska je pripravljena - s pomočjo čopiča jo nanesemo na obraz (izpustimo predele okoli oči) in pustimo delovati 15-20 minut.
4. Masko speremo s toplo vodo, lahko si pomagamo tudi z brisačo.
5. Kožo namažemo s kremo ali oljem.

Glede na tip kože:

Nečista in mastna koža: Glinena maska se pusti na koži od 10 do 20 minut, nato pa jo z vodo in krožnimi gibi obrišete z obraza. Priporočljivo je glineno masko uporabljati enkrat do dvakrat tedensko.
Suha in občutljiva koža: Glinena maska se pusti na obrazu največ 10 minut, nato pa jo z vodo in krožnimi gibi obriše z obraza. Uporabljajte jo enkrat mesečno.
Normalna in mešana koža: Glinena maska se nanese le na »problematična« mesta ali na posamezne mozoljčke in jo pustimo 5 – 10 minut da se posuši, nato očistite kožo z vodo.

Po vsaki uporabi: 

Kožo očistite s toplo vodo in namažete s kremo ali naravnim oljem.

Koliko krat na teden uporabljamo glineno masko?

Masko uporabimo enkrat do dvakrat tedensko, saj ima maska tudi učinek pilinga.

Mnenje/Ocena

Ze po prvi uporabi maske je bila moja koža gladka, vidno sijoča ter očiščena. Sama uporaba je tako zelo enostavna in ti vzame zelo malo časa. Njena učinkovitost je odlična in, kar mi je najbolj všeč - da je naravna. Sama namreč ljubim uporabo naravnih izdelkov, še posebej to leto, ki me naravni izdelki še posebej navdušujejo z njihovo učinkovitostjo. Masko priporočam vsem, ki bi želeli uporabiti nekaj naravnega, hkrati pa svojo kožo razvajati in navsezadnje konkretno očistiti umazanij, ki se kopičijo na koži in počasi prodirajo vanjo. Glina - super zadeva! Vsekakor priporočam!

Ocena (1-10): 10

Masko lahko naročite na tej povezavi: glina.si ali zdravanarava.si


Še kdo od mojih bralcev uporablja glineno masko?
Kakšno je bila vaša izkušnja ter rezultati?

Comment below


xoxo,
Neža





*This product was sent to me by the company itself or its PR.
















You May Also Like

9 comments

  1. Meni so glinene maske res super, idealne za mojo mastno kožo. Sicer mi ni všeč, da potem ne morem govoriti ali se smejati, brez, da bi mi maska popokala, ampak je vredno. ;) ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Larisa, se strinjam s tabo! Meni so tudi super, še posebej zato, ker imam potem ful lepo kožo. Se definitivno splača ne smejat ;) xx

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Jaz tudi. Jo redno uporabljam in je učinek res super. Pa še lepo jo gre očistiti. xx

      Izbriši
  3. Oo si me malo razsvetlila zdaj, sem mislila, da je glinena maska samo za mastno in nečisto kožo :) Moram preizkusiti :) Glino pa sem drugače uporabljala že kot oblogo (na zvit gleženj) in moram reči, da res lepo deluje na oteklino.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, waw, tudi ti si mene malo razsvetlila, hehe! Nisem vedela, da pomaga tudi pri oteklinah. Potem pa je še toliko bolj odlična! Meni je super, moram jo pa edino preizkusiti še kot obloge na nogah (za trdo kožo). xx

      Izbriši
  4. Baje je glina en najcenejših izdelkov v kozmetiki in da se nekatere glinene maske prodajajo po 40€ je bolj kot ne rip off. Sem zelo vesela, da vidim čisto solidno ceno za naraven osnoven izdelek. Jaz imam sicer tudi druge verzije glinenih mask - pač drugih znamk za razno raznimi obljubami, ampak vsaka pa res lepo očisti obraz in ti da tisti občutek gladkosti in mehkobe. Še posebej pa rada uporabljam glinene maske, ko me napadajo mozolji, ker jih glina izsuši :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, se popolnoma strinjam s tabo Petra! Dandanes vidimo preveč izdelkov po visokih cenah, ki si jih sicer zaslužijo, ampak se definitivno da dobiti dober izdelek za nižjo ceno. In tako je tudi pri teh glinenih maskah. Meni je ta odlična, jo res zdaj redno uporabljam in imam ful lepo kožo. Tudi jaz jo uporabim, ko se mi spustijo kakšni mozoljčki - definitivno pomaga. xx

      Izbriši