FOOD: Bananin praženec s čokolado in mandljevim maslom

by - 05:13:00

Pozdravljene lepotičke. Danes imam za vas pripravljeno sladko objavo, kar ste že itak lahko razbrale iz samega naslova. Gre za sodelovanje z mojim dobrim prijateljem Markom, ki se že več let ukvarja s fitnesom. Za sabo ima na tem področju že kar nekaj kilometrine, zadovoljnih strank, veliko treningov in uresničenih ciljev, poleg tega pa tudi odlično izpeljan dogodek "No Gravity Workshop" oz. delavnico in tekmovanje, kjer je med drugim gostoval ter predaval tudi Ivan Kajtaz. Kljub temu, da bo že kmalu poletje in vsi pridno pazite na svoja izklesana telesa, sma se odločila, da z vami delima en preprost, sladek obrok za crkljanje svojih brbončič, ki ga Marko zelo rad pripravi zase in tudi za prijatelje, še z večjim veseljem pa ga pojemo - o tem sploh ni dvoma!


Bananin praženec s čokolado in mandljevim maslom

»Sladek obrok, ki vas nasiti«

Če si zaželimo nekaj sladkega a hkrati nasitnega, si lahko privoščimo ta odličen obrok. Je brez glutena, enostaven za pripraviti, okus pa je božanski! V maso si še lahko vmešamo tudi Whey, da dvignemo vnos beljakovin in naredimo maso bolj gosto. Namesto madljevega masla lahko dodamo kateri koli drug »zdrav« premaz, pa tudi grški jogurt je dober dodatek k jedi. 

Sestavine:

-2 jajci

-1 banana

- cimet

- mandljevo maslo

- kokosovo maslo

- 70% čokolada (po želji)



   Potek priprave:

  1. Jajci zmešamo z vilico in dodamo banano. Pazimo, da pustimo majhne koščke banane.
  2. Dodamo polovico čajne žličke cimeta in premešamo.
  3. V ponev damo 5 gramov kokosove maščobe in pustimo da se raztopi.
  4. Maso vlijemo v ponev in spečemo enako kot šmorn.
  5. Ko masa postane zlato rjava, jo damo na krožnik in dodamo okrog 10g čokolade in 15g mandljevega masla.
  6. Postrežemo in uživamo. Njami!













  Hranilna vrednost:
  • 405 kalorij
  • 18g beljakovin
  • 32g ogljikovih hidratov
  • 23g maščob

Upam, da te objave nisi prebrala lačna ali pač, saj imaš eno idejo več kaj lahko pripraviš. Recept je enostaven, sladek in nasiten. Mmm, kaj pravite? Si boste ga privoščile? 

Če se boš odločila za pripravo le tega dodaj: 
 #sladkipetkovobrok #rosetouchblog  

Vsa zahvala gre Marku, da je z nami delil tako odličen recept in nam naredil lušte!
Marko, želim ti še veliko uspeha na tvoji karierni poti ter še veliko slastnih receptov, ki boš jih z nami delil na Rose Touch Blogu. 




You May Also Like

2 comments

  1. In točno, da sem ta post brala lačna :D Bo potrebno preizkusiti! Hvala za luštno objavo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, povej kako boš zadovoljna z jedjo. Meni je res superca - njami <3

      Hvala za komentar xx

      Izbriši