Beauty: Winter is back! Dr. Organic Hemp Oil 24hr Cream to the Rescue

by - 05:30:00

Zima je nazaj! Koža v mrzlih dneh postane suha in hrapasta, zato moramo negi kože nameniti še toliko več pozornosti. Ravno zato tudi moja ocena Dr. Organic kreme s konopljinim oljem, ki je kot nalašč za mrzle zimske dni. Hvala Moniki, Sugarlove Blog, da mi je predstavila znamko, ki je nedavno prišla na naše poličke v Tuš Drogerije in je meni osebno - superca. 



Naravna, ekološka, brez parabenov, sls, sintetičnih barvil, ftalatov, petroleja, glikolov, silikona, mineralnih olj in izotiazolinov. 

"V liniji izdelkov s konopljinim oljem iz skupine Dr. Organic so izjemne aktivne lastnosti olja konoplje v kombinaciji z naravnimi bio-aktivnimi sestavinami, ki poživijo nego obraza in telesa.

Olje konoplje, ki se uporablja za to nego kože, prihaja s hladnim stiskanjem surovih semen konoplje. Olje je bogato z visokokakovostnimi hranilnimi snovmi, ki imajo dolgo tradicijo naravnega zdravljenja. Vsebuje visok odstotek esencialnih maščobnih kislin in omega 3, 6 in 9. Poleg tega je olje konoplje bogato z vitamini A, B1, B2, B6, C, D in E, in vsebuje minerale, kot so kalcij, kalij, magnezij, žveplo, železo, cink in fosfor.

Poleg tega se govori, da olje, ki deluje uravnoteženo in vlažilno, poseduje protivnetne in antioksidativne lastnosti. Zaradi visoke vsebnosti omega-3 in -6 maščobnih kislin, je sestava olja konoplje podobna lastnemu loju kože in tako deluje kot naravno blažilno in vlažilno sredstvo. Poleg tega številne študije kažejo, da lahko linolna kislina v olju pomaga zmanjšati znake staranja. Hkrati esencialne maščobne kisline zagotovijo, da se izboljša oksigenacija kože in tako lahko pomaga pri lajšanju simptomov ekcemov in luskavice."



Najprej me je očarala sama embalaža, ki že oddaja to naravno in ekološko "energijo". Krema ima sekundarno embalažo, ki je iz papirja, s potiskom konopljinh listev, kateri dajo embalaži tisto piko na i. Na strani sekundarne embalaže lahko vidimo certifikat, iz katerega lahko razberemo, da so vsi izvlečki povsem naravni. Prav tako imamo na spodnji strani embalaže zapisano, da je izdelek primeren za vegetarijance in da znamka NE testira na živalih. Primarna embalaža je iz stekla ter pokrovček iz plastike. Všeč mi je, ker je kompaktna in luštna, super za uporabo. Količina: 50 ml Cena: okoli 20 EUR.

Krema ima nežen vonj, sama bi ga opisala kot "limonkastega". Ima bogato kremno strukturo z esencialnimi maščobnimi kislinami Omega 3, 6 in 9, ki so bistvenega pomena za zdrav videz kože. Je zelo mehka in nič mastna, kot sem najprej pričakovala. Lepo se razmaže in naredi kožo navlaženo, sijočo in mehko. Nudi 24 urno vlaženje in učinkovito nahrani in pomiri kožo. Zelo rada jo nanesem pred ličenjem ali zvečer po čiščenju. 

Sestavine: konopljino olje, sok aloe vere čebelji vosek, boragovo olje, mandljevo olje, steroli repišnega olja, šipkovo olje, kakavovo maslo, njivska preslica, izvleček hmelja, izvleček hibiskusa, eterično olje gurjuma, terično olje palmarose, kafra, rožmarin, izvleček limonine lupinice, uzvleček cimprese, olje may chang, sivka...



Kremo zelo rada uporabljam in priznam, da si je na mojih poličkah kar hitro našla svoje mesto. Krema da koži vse to kar obljublja. Prijetno jo navlaži in nahrani, jo pomiri in jo naredi mehko ter pripravljeno za sprehod ali kepanje - kožo odlično obvaruje pred zunanjimi vplivi. Da omenim še to, da znamka ne testira na živalih, kar se mi zdi vedno bolj pomembno in zadnje čase prisegam še samo na cruelty free znamke. Ni samo pomembno, da zaščitimo svojo kožo, z uporabo cruelty free izdelkov zaščitimo tudi živali, ki si tega definitivno ne zaslužijo. Krema se zelo hitro vpije kožo in je ne pušča mastne, kar je definitivno velik plus. Priporočam vsem, ki imate suho kožo oz. bi radi svojo kožo zaščitili pred zunanjimi vplivi in ji dali nekaj vlage. Uporaba se odsvetuje, če imate zelo občutljivo ali razdraženo kožo.

ENG

I looove using this cream. It gives you everything that it says on the packaging. This organic hemp oil  24 hr rescue cream makes your skin glowy, hydrated and soft. Dr. Organic brand doesn't test on animals, which makes me so happy, because it's not just right to protect your skin in this crazy cold weather, it's important to also protect the animals. I love my skin after using this cream because it's so soft and not even a bit oily. I recommend this cream to everyone who's skin is dry to very dry and needs to be hydrated. 

Pa ti? Si že preizkusila Dr. Organic izdelke? Kateri je tvoj najljubši?

O Dr. Organic znamki so prav tako pisale že mnoge slovenske blogerke. Pokukajte kaj o znamki menijo one. 

Sugarlove Blog - klik
All about Vanja - klik
Zalabell - klik

Se beremo naslednjič, 





This product was sent to me by the company itself or its PR.

You May Also Like

3 comments

  1. KRASNA OBJAVA, TUDI MENI TA KREMICA NAREDI TAKO MEHKO KOŽO. Zelo nežna, prijeten vonj, tekstura, vpojnost. Zelo, zelo navdušena nad njo. Vse za mehko kožo :).

    OdgovoriIzbriši
  2. I actually use the Nubotany hemp oil for stress and it helps me not only relax but forget my pains, too. It’s one of the best out there and toxin free which I love love!

    OdgovoriIzbriši