Lifestyle: Zadnje ideje za Valentinovo + Izvedi kaj Valentinovo pomeni Slovenskim blogerkam

by - 06:19:00

Valentinovo že trka na vrata, v zraku je le še ljubezen, zato je pravi čas za nekaj nasvetov in idej s katerimi boste presenetili svojo boljšo polovico. Valentinovo je zame prav vsak dan, zato je 14. februar kar se da navaden dan, tako kot vsi ostali. 

...Seveda se pa nikakor ne branim gore čokolade, vrtnice in kakšnega ljubezenskega pisemca. *smeh*

Ker sama rada ustvarjam in podarim vedno nekaj unikatnega bo tale objava za vse minimaliste, ki obožujete preprosta darila. Za piko na i bom pa še prilepila par čudovitih idej kaj podariti ljubljeni osebi in s čim jo presenetiti in popestriti praznik zaljubljencev. 

1. MAJHNA POZORNOST, KI BO NARISALA NASMEH NA OBRAZ

Majhna darila so vedno najboljše presenečenje, še posebej, če so uporabna. Kupi malenkost za vsako osebo, ki bi ji rada pokazala kako zelo jo imaš rada, pa naj bo to prijateljica, sestra ali mama. 


2. LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC 

Če se znajdeš v kuhinji in rada pečeš so donuti in makroni prava izbira zate. Če nisi tako dober pek pa se odpravi v bližnjo slaščičarno in kupi kos peciva. V primeru, da se boš odločila za pečenje donutov pa ne pozabi sprintati brezplačne kartice z napisom (KLIK).

3. HITRE IN PREPROSTE VALENTINOVE VOŠČILNICE


Ni lepšega kot čustva izlita na papir, kjer ostanejo (skoraj za vedno, če se ne zaneti požar ali jih vržemo v koš haha) za vedno. Z voščilnico ne morete zgrešiti, čeprav spada med "standardna" darila. V  njo zapišemo kratko sporočilce ali misel in s tem pokažemo svojo ljubezen, hvaležnost.

Izelave le teh se lahko lotite kar sami, če se znajdete v časovni stiski pa sem izbrskala tudi nekaj takih, ki so že narejene in jih samo sprintate (Vir: Blog Lauren Conrad).


FREE PRINTABLE KISS KISS - KLIK
FREE PRINTABLE I LOVE YOU MORE THAN... - KLIK
FREE PRINTABLE XOXO - KLIK

4. VALENTINOV ZAJTRK V POSTELJI 

Če imaš to srečo, da se vsako jutro zbudiš ob svoji boljši polici ti svetujem, da na Valentinovo narediš budilko malce prej in pripraviš zajtrk za dva. Svoji ljubezni boš definitivno polepšala začetek dneva. 
Prilagam še nekaj idej za kosilo. Hitro in enostavno.



     Levo: Mini pice v obliki srčkov       Desno: Valentinova solata s paradižnikom in mocarelo

5. PIKNIK NA KAVČU / MOVIE NIGHT

Glede na to, da vreme (še) ni primerno za piknik na svežem zraku ga lahko premestimo kar na kavč in ga spremenimo v movie night. Potrebuješ: kokice, vino/pivo ali vročo čokolado (po želji), veliko ljubezni in dobro komedijo. Nasvet: Bad Grandpa 

     


Ker sem radovedna in ker v tem letu nisem k sodelovanju povabila še nobene soblogerke sem se odločila, da jih povabim malce več kot samo eno in jim postavim vprašanja okoli Valentinovega... Zanimalo me je kako (ali, če sploh) Slovenske blogerke praznujejo Valentinovo, kaj jim sploh pomeni ta "praznik" in kakšna presenečenja imajo najraje. Pa poglejmo kaj so odgovorile...

Ana, Mad about Red: "Meni je valentinovo dan kot vsak drug. Pocukranosti samo na en specifičen dan ne maram. Ljudje, ki se imajo radi si morajo to kazati dnevno. Obožujem šopek rožic na kakšen drug dan, na valentinovo pa se ga nebi preveč razveselila. V nakup ga prisili potrošnja in ne moje veselje ob prejemu . In ne nisem samska."

Tina, French Vanilla Blog: "Valentinovo mi ni nikoli kaj preveč pomenilo... do trenutka izpred dveh let, ko sva z fantom začela najino skupno pot. In od takrat naprej, je datum 14.2. meni zelo pomemben. Sem pa mnenja, da si je pozornost potrebno izkazovati vse leto, ne le na valentinovo. Je pa seveda luštno, če te "slabša" polovica preseneti z kakšno malenkostjo. Sama pri presenečenjih nisem zbirčna, saj me razveseli tudi kakšna čokoladka ali rožica (tista v cvetličnem lončku, ne šopek, šopki prehitro umrejo)."

Nina, Nina Novak Blog: "Meni valentinovo polek tega, da mam god in v vsakem primeru dobim rožo ne pomeni kaj dosti. Ker ga ne praznujem, saj nikoli ni kaksna zveza naletela/zdrzala do valentina. Menim, da je ta praznik res namenjen samo prckam, zato dan preživim z računalnikom in dobrim filmom. Mogoče se pa se nama pridruzi kozarček vina. In ne maram presenecenj. Če pa je že must....bela čokolada z mandlji."

Nina, Nina Stanic Blog: "Nimam nekih blaznih afinitet do tega kapitalisticnega praznika. Seveda praznujem prihod pomladi (kot pravi star pregovor; sveti Valentin ima kljuc do korenin), vendar ga pa kot "dan zaljubljenih" nikoli nisem praznovala. Seveda je lepo pokazati se nekaj vec pozornosti svojim dragim, ampak je pa skrajno nepotrebno v ta namen prekomerno zapravljati na cokoladnih srckin in rdecih vrtnicah heheh."

Sindi, Sindiana Jones Blog: "Valentinovo meni osebno ne pomeni veliko, saj je ameriški praznik (Slovenci bi morali upoštevati našo, lepšo različico tega; Gregorjevo, ko se "ženijo ptički" !:)) je pa še en dober izgovor da obiščeva kakšno dobro restavracijo in se malo odklopiva od vsakdanje rutine.
Obožujem presenečenja! Všeč mi je vsaka drobna pozornost (ki pa ni nujno materialna dobrina!) saj mi pove veliko o človeku iz strani katerega ta pozornost prihaja. Najlepši in najdragocenejši poklon drug drugemu pa je čas, ki si ga vzamemo in preživimo/namenimo določeni osebi, saj le-tega nikoli več ne moremo dobiti nazaj. Sploh v tem instant času je "vzeti si čas za nekoga" prav luksuz in pomeni dvojno toliko, kakor včasih. Vsaj na ta dan si RESNIČNO vzamimo čas za ljudi, ki jih imamo najraje."

Gabi, Parokeets.com: "Jaz sem bolj "Valeninovo na ignore". Ga ne praznujem, ne pričakujem daril ...".

Teja, La vie est belle Blog: "Zdi se mi, da mi je valentinovo včasih pomenilo več kot danes. Na ta dan gledam kot še en dan, ko si z fantom izkaževa ljubezen. Pač še en izgovor, da se mal pocartlava in greva v toplice ali pa na večerjo v kakšno dobro restavracijo. To leto ga že drugič ne bova praznovala prav na 14. februar ampak vikend kasneje, ker ima on naslednji dan izpit pa še razdalja med nama dodatno otežuje to, da bi se vidla. Najraje imam, ko greva v toplice za vikend ali pa pač nekam na lepše čeprav moram priznati, da si skoraj vsako leto podariva tudi kakšno materialno malenkost."

Hvala vsem blogerkam za svoje iskreno mnenje oz. odgovor.

...in ne pozabi ljubezni in hvaležnosti deliti z ljubljenimi prav vsak dan v letu.

Ti je bila objava všeč? 
Kakšno je tvoje mnenje glede Valentinovega?
Kako ga preživljaš ti?

Zapiši v komentar

Neža





You May Also Like

6 comments

  1. Hehe, js sam berem te vodiče in upam, da bojo namigi prišli tudi do mojega dragega :P Res super predlogi, ravno malenkosti in preživljanje časa skupaj pomenijo največ! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah - nebi bilo slabo, če bi predlogi prišli še do kakega moškega spola ja! Tudi jaz se strinjam s tem ja, sem bolj za take minimalistične stvari.

      Hvala za komentar,

      xx

      Izbriši
  2. Same dobre ideje in predloge maš! Pa luškane voščilnice :D. <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem definitivno na tistem..gre skozi želodec :D. Sem pripravila čokoladni mousse in seveda mojo najljubšo klasiko - pico. Meni je Valentinovo še en izgovor za razvajanje z dobro hrano in v dvoje. Super predloge si nam dala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi haha... ne vem, če si zasledila moj IG story ... da je Valentinovo res en takšen praznik za sladkosnede. Jaz sem delala eno super enostavno sladico, bom pa kmalu recept objavila tudi na blog.

      Hvala za komentar,

      xx

      Izbriši