Review: Konjac Sponge Green Tea (100 % Vegan & Cruelty Free)

by - 05:05:00

Že poznate Konjac gobice za čiščenje obraza? Čudežne gobe za čiščenje obraza, ki žanjejo same pozitivne odzive njihovih uporabnic/uporabnikov. Na voljo je več gobic, za različne tipe kože, jaz sem si izbrala gobico z zelenim čajem, saj je namenjena čiščenju vseh tipov kože. Ker verjamem, da še jih veliko ne pozna gobic in znamke, bi vam jih rada na kratko predstavila, saj je navsezadnje dobro vedeti iz česa je narejena stvar, ki jo uporabljaš/nameravaš uporabiti. 

O gobicah

Konjac gobica je vbistvu korenina oz. gomolj, sestavljena iz 97% vode in 3% glucomanana. Gre za rastlino, ki je užitna ter polna vlage, njena vlaknina glucomanan ima kar najvišjo znano kapaciteto vezave vode med prav vsemi naravnimi izdelki. Waw, kajne?

Rastlino Konjac so odkrili prvotno na Japonskem, kjer jo že več kot 1.500 let uporabljajo v zdravilstvu, prehrani ter kozmetiki

Kaj pravi znamka Konjac o gomoljih: "Konjac gomolji, ki jih za izdelavo gobic uporabljajo pri podjetju The Konjac Sponge Company, rastejo na vulkanskih ravnicah s strani UNESCA zaščitenega otoka Jeju (Južna Koreja) in so brez kemikalij, umetnih barvil, aditivov ter dražilnih snovi. Ta z vlago bogata vlakna so ročno predelana v Konjac gobico skupaj z vodo prečiščeno skozi vulkanski kamen in so 100% razgradljiva.


Konjac vsebuje tudi zelo veliko hranilnih snovi, ki so odlične za našo kožo in sicer: vodo, beljakovine,  ogljikove hidrate, lipide, natrij, kalij, magnezij, železo, fosfor, baker, maščobne kisline, folne kisline, cink in tudi vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, E in D.

Embalaža

Gobico dobimo v plastični vrečki, kjer so priložena zraven še navodila za uporabo. Jaz vrečko še naprej uporabljam za odlaganje gobice, saj se mi zdi še tako najbolj higienično (seveda, ko se gobica posuši). 


Uporaba

1. 
Gobico namočimo in jo pustimo, da se čisto prepoji z vodo, tako spremeni svoje stanje iz trdega v mehko. 

2. 
Iz nje iztisnemo odvečno vodo, vendar gobice ne ožemamo, da ne poškodujemo vlaken.

3. 
S krožnimi gibi masiramo kožo na obrazu, vratu ter dekolteju, dokler ni čista. 


Konjac gobico uporabljamo samo z vodo ali pa ji lahko dodamo tudi kapljico čistilnega sredstva, ki dodatno očisti kožo. 

Z njo lahko očistimo ličila ali pa samo obraz, po tem ko že odstranimo ličila, saj gobica poskrbi, da je koža popolnoma čista, brez kakršnih koli nečistoč.

Po uporabi gobico dobro speremo pod vodo, spet pa pazimo na to, da gobice ne ožemamo. Obesimo jo v zračnem prostoru, da se posuši in spet je pripravljena na uporabo.




Zakaj se odločiti za Konjac gobico? 
Tukaj je nekaj razlogov:

100% naravna rastlinska vlakna
100% brez umetnih barvi
100% brez aditivov
100% čiste in neonesnažene
100% razgradljive
100% cruelty free & vegan
Polne mineralov in antioksidantov
Omogočajo nežen piling
So pH uravnotežene
Omogočajo naravno temeljito čiščenje
Primerne za vsakodnevno uporabo
Trajnostne
Prijazne vam in okolju


Mnenje/Ocena:

Gobice so povsem naravne, brez dodanih škodljivih stvari, hkrati pa zelo dobro opravljajo svojo delo - kožo popolnoma očistijo nečistoč. Koža je po uporabi zelo čista, mehka na otip, dobi nekakšen zdrav sijaj ter prijetno diši po zelenem čaju. Je enostavna za uporabo, učinkovita ter dejansko temeljito očisti kožo, kar so zame osebno pomembne lastnosti izdelka. Naravnost obožujem jo! Je vsekakor na moji TOP listi izdelkov preteklih mesecev.

Priporočam!


Ocena (1-10): 10




Jo že imaš in jo pridno uporabljaš? 
Če je nimaš in bi jo rada imela (saj je res odlična), 
lahko pokukaš na njihovo official stran ter 
preveriš njihovo ponudbo na: Konjac Sponge
jo naročiš ali poiščeš v trgovini.

Deli z nami svoje mnenje/izkušnje
Comment below


xoxo,
Neža





*This product was sent to me by the company itself or its PR.





























You May Also Like

10 comments

  1. Jaz sem si pred kratkim kupila Ebelinovo, ampak je še nisem sprobala, mi bo pa tvoja objava zaradi nasvetov prišla zelo zelo prav. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res? Te ne poznam, sem pa ful časa čekirala te Konjac, dokler me niso povabili k sodelovanju. Sprva sem mislila, da je spet to ena izmed "kao naravnih" potegavščin in dobro sponzoriranih stvari, ampak takoj ko sem jo začela uporabljat se je izkazalo, da je vse, kar pravijo, res. Super sčisti kožo, po uporabi pa imaš tako mehko in gladko kožo, ko dojenčkovo ritko. xx

      Izbriši
  2. Jaz sem preizkušala Konjac gobico z dodatkom zelene gline, res super stvar! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam! Res odličen izdelek, ki je postal stalnica pri moji negi obraza. xx

      Izbriši
  3. Izgleda zelo kul, kolikokrat pa jo lahko uporabiš? Pa je več vrst teh gobic ne? Super objava mimogrede ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda nenavadno in trdo na dotik, sem se prvo kar malo ustrašila, vendar se zmehča, ko jo prepojiš z vodo. Glede na to, da je gobica naravna, jo pri redni uporabi moraš zavreči po 1 do 3 mesecih (vse je odvisno od uporabe). Da pa gobici podaljšamo rok uporabe jo lahko postavimo v hladilnik, da ostane sveža. Hvala ti! xx

      Izbriši
  4. krasna objava ! <3 sem si pred kratkim kupila ebelinovo gobico in sem po parih uporabah navdušena, do kože je ful nežna pa še nežno jo masira!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Rebeka <3 Jaz sem tudi zelo zadovoljna, saj je res enostavna za uporabo, kar mi je zelo všeč in seveda, tudi to, da čudovito očisti kožo, ter kot si sama napisala, je res nežna in še kožo mimogrede nežno zmasira. xx

      Izbriši
  5. Super objava in nasveti. Jaz bom najverjetneje kupila Ebelinovo, da vidim zakaj so te gobice tako priljubljene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lana! Ja, ti priporočam, pomojem ne boš razočarana. Meni kožo res lepo očisti, po uporabi je koža ful ful mehka in gladka. Me pa zanima review Ebelinove gobice. xx

      Izbriši