Lifestyle: Narejeno z ljubeznijo: Unikatni leseni izdelki Hud Les

by - 02:35:00

Že od nekdaj so me pritegnili izdelki, ki so narejeni iz naravnih materialov ter predvsem ročno, kar zahteva veliko potrpljenja, volje ter navsezadnje ljubezni.

Kakšna je zgodba Hud Les? 

"Idejo o izdelovanju lesenih albumov sva dobila leta 2018, ko sva se vrnila s potovanja in v trgovinah nisva našla albuma, ki bi bil primeren za najine fotografije. Takrat sva se odločila, da iz lesa izdelava svojega. Po pozitivnih komentarjih prijateljev in družine sva začela ustvarjati pod imenom Hud Les. Čez čas sva v ponudbo dodala tudi lesene beležke in knjige gostov, kasneje pa še vedno bolj zaželene lesene zapestnice, ki danes krasijo poličke izbranih trgovin."

V današnji poplavi vsega bleščečega in modernega, še vedno raje posegam po naravnem in predvsem Slovenskem.

Na spletni strani Hud Les imajo res hude stvari, sama sem izbrala zapestnico iz orehovega lesa - lunico, barva vrvice pa je črne barve, kar je super, saj imaš na voljo tudi to možnost, da izbereš sam, katera barva ti najbolj odgovarja.

Imam pa še eno res hudo novico... 

Pri Hud Les pa pripravljajo res posebno kolekcijo in sicer črno kolekcijo, v kateri bodo zapestnice narejene iz črnega lesa, ki se mu reče ebenovina. Les pridobivajo v tropskih krajih in velja za dragocenega, prav tako pa je tudi oblikovanje in rezanje tega malce drugačno, predvsem zaradi njegove trdote. Tradicionalno bi se naj uporabljal za šahovske figure ter manjše dele za inštrumente.

Hud les najdeš tukaj: klik 
Ne pozabi slediti tudi na Instagramu: klik

Lep pozdrav do naslednjič, 

Neža 

You May Also Like

0 comments