Food: Krvave palačinke s sadjem

by - 09:26:00

Palačinke so prava poslastica, super se priležejo za kosilo ali kot samostojna sladica. Še posebej pa se jih ob posebnih priložnostih razveselijo tudi gosti. Palačinke so pripravljene zelo hitro in enostavno, zato spadajo med najbolj priljubljene, prav tako pa jih lahko okrasimo in nadevamo na 100 in 1 način.

"Krvave" palačinke s sadjem so lahke in enostavne, prav tako pa naše brbončice nežno požgečka sladko-kisli okus sadja, ki se odlično prileže k palačinam in sladki smetani. 



Sestavine: 

  • 0,5 l mleka (kravjega, mandljevega, riževega)
  • pčenična moka 
  • rastlinsko olje
  • 1 kocka mandljevega masla
  • 2 jajci ali 2 banani
  • ščepec soli
  • nekaj kapljic Radenske
  • različno sadje (maline, banane, borovnice, ribez)
  • Listič mete za okras
Priprava: 

1. V skledo stepemo jajci (ali banani) in dolijemo mleko. Vse skupaj premešamo in dolijemo čisto malo Radenske ter solimo. Spet premešamo in dodamo moko, jaz jo osebno dam od "oka", dokler ne dobim gostejše mase. 

2. V ponvo dodamo 1 žlico rastlinskega olja in počakamo, da se ponva segreje. Nato z zajemalko maso vlijemo v ponvo in oblikujemo palačinko. Počakamo dokler na eni strani ne zarjavi ter obrnemo. 

3. V manjši posodici segrejemo kocko mandljevega masla in dodamo sadje (zamrznjeno ali sveže). Mešamo vse dokler sadje ni vroče. Približno 5 minut. 

4. Palačinko namažemo z domačo ribezovo marmelado, jo zavijemo in na vrh dodamo vroče sadje in stepeno sladko smetano. Za piko na i pa na vrh položimo listič mete, ki izboljša celoten okus. 





Namig: V recept lahko dodamo tudi cimet za bolj jesenski priokus. 

PA DOBER TEK !

P.S. Če boš preizkusila recept in ga delila na socialnih omrežjih, ne pozabi uporabiti hashtaga #rosetouchblogkuha in #instagramiesslovenia. 





You May Also Like

6 comments

  1. Palačinke so zakon. Zdaj si mi take lušte naredila :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se strinjam, popolnoma! <3 Hihi, ti jih meni večkrat ;)

      Hvala za komentar

      xx

      Izbriši
  2. Njaaam jaz sem jih danes kosilala. Obožujem palačinke. Se pa naslednjič lotim z ovsenim mlekom in banano. Občasno dodam tudi ajdovo moko, so mi glih tko full dobre.
    Full si nardila lepe fotke <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mmm, meni so že od malega the best thing <3 So mi pa prav tako odlične z banano, še posebej, ker cut-am mleko in mlečne izdelke oz. nasploh živalske izdelke. Z ajdovo moko jih še nisem preizkusila, se pa sliši zanimivo.

      Hvala za komentar

      xx

      Izbriši
  3. Mmmh, obožujem palačinke :) Luštne fotke!

    OdgovoriIzbriši