Lifestyle: Mini Budapest Haul

by - 09:44:00

Kot veste sem se pred kratkim vrnila iz 3 - dnevnega izleta v Budimpešto. Ne samo, da sem po dolgem času spet kam potovala, me je Budimpešta čisto očarala; dolge ulice, katere obdajajo visoke zgradbe s prečudovitimi balkončki, na vsakem koraku je cvetje in zelenje, ki še dodatno polepšata ulice, lučke na terasah restavracij, ki delujejo zelo romantično, navsezadnje pa tudi prijazni ljudje in vse znamenitosti, ki dajo mestu piko na i.

Ti trije dnevi so bili polni hoje - hodili smo res skoraj celi dan, od jutra do večera, da smo čim več videli. S sabo smo imeli vodičko, ki nam je odlično predstavila kulturo in znamenitosti mesta. Za nakupovanje ni bilo veliko časa - hvalabogu! Sem si pa domov prinesla par stvari, ki sem jih potrebovala ali zgolj za spominek. 


Pred potovanjem sem hotela kupiti res priročen, ampak cute majhen nahrbtnik, katerega bom lahko kombinirala z vsakim kosom oblačila. Obiskala sem res veliko trgovin in  prodajaln, a na žalost nisem našla tistega pravega. Še dobro - saj sem ga na obisku po Kitajski četrti našla takoj in to za samo 12 EUR. 


Ker sem čisto nora na ročno izdelana mila in vrtnice sem enostavno mogla kupiti tega. Velikokrat ga uporabljam za roke ali pa kot čistilo za čopiče - trdo milo se je pokazalo, da zelo dobro očisti čopiče, ki so po čiščenju spet mehki in kot novi. 



Zadnji dan smo se ustavili v centru Budimpešte na kavi, kjer na žalost zaradi časovne stiske nisem mogla pokukati v prodajalno Lush, sem pa v majhni prodajalni s spominki našla te trendi nogavice z marihuano, ki bodo se odlično podale k športnemu outfitu.

Prav tako smo se na poti domov ustavili v majhnem mestecu Szentendre, ki me čisto spominjalo na obmorska mesteca, polna barvitih stavb, reciklinarih stvari, majhnih barov in stojnic s prečudovitimi ročnimi deli, kristali - ni da ni. Takoj, ko  smo prišli v mestece sem opazila majhno prodajalno "Old Goat Art Gallery" z umetninami umetnice Gyory. Ker so me njena barvna dela takoj očarala sem kupila dve njeni deli, odtisnjeni na kartici. Eno sem kupila zase, drugo pa za najboljšo prijateljico, ki prav tako obožuje umetnost. 


No, to je moj mini nakup iz Budimpešte, ki sem ga hotela deliti tudi z vami. Vsakemu priporočam obisk Kitajske četrti, ki sliči na že skoraj majhno mesto. Komaj takrat sem videla koliko denarja dejansko porabimo za enake stvari pri nas in me je kar zmrazilo. Vesela sem, da sem raje uživala v spoznavanju samega mesta kot pa v nespametnih nakupih. Kupila sem res tisto, kaj mi je bilo všeč in komaj čakam, da spet obiščem Budimpešto ter mestece Szentendre. 

P.s. Kmalu prihaja tudi celostna objava o izletu v Budimpešto, kjer vam bom pokazala kaj vse smo si ogledali in kakšno je bilo potovanje. Prav tako pa vas naprošam za predloge dobrih aplikacij za urejanje videov - hvala!

Pa ti? Si že obiskala Budimpešto? Kaj se ti je najbolj vtisnilo v spomin? 
Zapiši v komentar




You May Also Like

2 comments