LIFESTYLE: My Top 4 Tips on Staying Organised

by - 06:52:00

Živimo v času, ki je poln stresa ter nenehnih obveznosti, zato je treba poskrbeti, da (po)ostanemo organizirani. Velika družina, služba, šola, druge obveznosti, se naberejo v manj kot sekundi in veliko ljudi zaradi tega tudi zboli, saj je včasih enostavno preveč vsega na kupu. Ravno zaradi tega sem se odločila, da z vami delim nekaj napotkov in vam vsaj malo olajšam vašo dnevno rutino.


MOJIH TOP 5 NAPOTKOV K BOLJŠI ORGANIZIRANOSTI

1. Beležka naj bo tvoja najboljša prijateljica

Beležka je prvi korak k boljši organiziranosti. V njo zapišeš svoje ideje in  obveznosti, ki jih imaš čez dan/teden/mesec, beležiš lahko tudi različne stvari kot so zadostna količina popite vode (tako spremljaš ali na dan popiješ dovolj tekočine in se izogneš dehidriranosti in hkrati težavam s kožo), šolske obveznosti (testi, spraševanja, športni dnevi), koledar mesečnega perila - skratka vse kar je zelo pomembno in to na enem mestu. 

2. Mavrica "to do" listkov

Mavrični listki zaradi svojih barv takoj padejo v oči in te opomnijo katere obveznosti so nujne in kaj nikakor ne smeš pozabiti. Na listek napišeš stvar, ki je zelo pomembna in ga nalepiš na mesto, ki ti najprej pade v oči oz. tja kjer se največ zadržuješ (pisarna, na računalnik, na vrata). 

3. Kolendar, ki te bo vodil čez mesec

Kolendar je najenostavnejša stvar kamor lahko zapišeš rojstne dneve ter druge obveznosti. Je super za tiste malo bolj "lene", ki se jim ne ljubi pisati v beležko. Tudi kolendar nalepi na tisto mesto, kjer boš ga res vedno videla in tako bo poskrbljeno, da res ničesar ne pozabiš. 

4. Zdrava kmečka pamet in prioritete

Ko se nam nabere res veliko obveznosti, ki jih moramo opraviti moramo znati rečti NE. Vedno moramo razmišljati z glavo, preveriti svojo beležko in list najbolj pomembnih nalog, ki jih imamo in se še le nato odločiti ali lahko v svojo rutino vnesemo kakšen drugi plan. Npr.: Prijateljica te povabi na kavo, ti pa že imaš tisti dan polno obveznosti, ki so nujne in jih moreš nujno izpolniti. Prijateljici prijazno poveš, da na žalost nimaš časa, saj imaš polno drugih stvari (npr. za šolo, faks, družino) in se dogovoriš za datum, ki vama obema najbolj odgovarja. Problem rešen!

5. Razišči svet Pinteresta in si olajšaj natrpan vsakdan

Na strani Pinterest najdeš res odlične nasvete in tudi free printables, ki ti pomagajo k boljši organiziranosti in urejenosti. Prilagam povezavo do daily plannerja, avtorice Elize Ellis, ki mi je pomagal, da stvari vnaprej načrtujem in se tako ne izgubim med kaosom informacij: Weekly Planner Elliza Ellis. 

No pa smo pri koncu mojih nasvetov kar se tiče vsakdanjega organiziranja. Upam, da sem vam vsaj malo pomagala in, da vam bodo nasveti prišli prav. 


Ti je bila objava všeč?
Bi rada na blogu prebrala več objav o organiziranosti?
Če imaš tudi ti kakšen dodaten, priročen nasvet pa ga le zapiši v komentar.


xoxo
Neža



You May Also Like

8 comments

  1. Super nasveti. :) Par dni nazaj sem si naročila nov magic planer in upam, da ga bom bolj pridno uporabljala in ostala organizirana. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! O supeer, Magic Planerji so zakon in fuuul cute. Jaz imam trenutno tistega z Babushka Butika, ki smo ga prejele na SummerMbeauty in mi je awesome. xx

      Izbriši
  2. koledarček je res a must. brez njega sem kot kura brez glave. :D
    j. ♡

    OdgovoriIzbriši
  3. Pinterest je zakon =) zadnje čase pa tudi jaz uporabljam beležke in listke, zelo pomagajo! Super objava =)
    xo
    K.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je zakon! Zame je en kup odlične inspiracije! Hvala xx

      Izbriši
  4. Printrest jaz najraje odprem kar na telefonu med dnem, in mi res pomaga pri iskanju idej in motivacije. Sicer pa sem jaz na moj planer že pozabila ker zadnje čase živim na telefonu in je to moja belžka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sma že dve! Jaz ga tudi rada čekiram saj je res super za nabor različnih idej! Jaz se zadnje čase trudim vzdrževati beležko, velikokrat pa uporabim tudi telefon. xx

      Izbriši