LIFESTYLE: My Top 6 Movies

by - 10:13:00

Si tudi ti oboževalka filmskih večerov doma, ki jih spremljata topla odeja in kokice? Danes vam v objavi predstavljam nekaj mojih najljubših filmov. Osebno imam najraje drame, vendar sem odprta tudi za kaj drugega, bolj romantičnega, fantazijskega, humorističnega in zgodovinskega. Ni boljšega kot na brezvezno nedeljo pogledat kakšen dober film.


BLUE IS THE WARMEST COLOR

Blue is the Warmest Color je novodobna ljubezenska drama, ki se vrti okoli francozinje Adele, ki spoznava čar mladosti in svobode, vse dokler se njen svet ne postavi na glavo - zaljubi se na prvi pogled in sicer v nekaj let starejšo slikarko, katere lasje so modre barve. Film je precej življenjski in resničen. Romantične zgodbe se večinoma končajo s srečnim koncem. Kako misliš, da se konča ta? P.s. Vsebuje prizor seksa in  ni primeren za homofobne ljudi. 


IMDB OCENA: 7,8
DOLŽINA: 3 H
TRAILER: 



DISTRICT 9

Naslednji film je znanstvenofantastični iz leta 2009. Zemljo obiščejo nezemljani, ki se z ogromno ladjo ustavijo nad Johannesburgom. Ladja je polna sestradanih in obupanih pripadnikov rase, ki so morali zapustiti svoj planet in poiskati boljše življenje. Ljudje nezemljane preselijo v taborišče z imenom okrožje 9. Po določenem času postane okrožje pravi geto, kjer so naseljene tolpe ljudi, ki v zameno za napredno tehnologijo (nezemjansko orožje) prišlekom ponujajo hrano. Nadzor nad situacijo je vedno slabši, orožarska korporacija pa začne z izvajanjem poskusov na nezemljanih. Napetost je vedno večja saj se Wikus med vodenjem operacije preseljevanja okuži z neznano tekočino. Sama sem velika oboževalka nezemljanov, zato mi je bil film zelo zelo všeč. 
P.s. Vsebuje dobro grafiko nezemljanov in kar nekaj krvi. 


IMDB OCENA: 8
DOLŽINA: 1 h 52 m
TRAILER:


THE GREAT GATSBY

The Great Gatsby je romantična drama. Daisy in Tom živita v lagodju "starega denarja" na East Eggu, naravnost čez zaliv kjer se bohoti oblegana Gatsbyjeva graščina. S svojega pomola njen lastnik (Leonardo Di Caprio) vsak večer čez vodo opazuje svetilnik na Daisyjinem rtu, zeleno luč, ki je hkrati vabilo in svarilo in ki zanj simbolizira različico lastnega življenja, ki mu je spolzela med prsti (ter za katero upa, da jo še vedno lahko dobi nazaj). Film je precej romantični, vendar ne preveč - še vseeno ga obdaja veliko drame in trud za ljubezen svojega življenja. Kar mi je bilo še posebej všeč je to, da so igralci res vrhunski, prav tako pa tudi oblačila igralcev, ki so naravnost prekrasna. 
P.s. Poskrbi za sončna očala, saj je v filmu veliko lepih, svetlečih se oblek in Leonardove lepote, ki povzročajo trajno zaslepljenost.


IMDB OCENA: 7,3
DOLŽINA: 2h 23min
TRAILER: 


APOCALYPTO

Apocalypto je pustolovski in zgodovinski film, ki se dogaja na Jukatanu v Mehiki malo pred prihodom Špancev in obravnava usodo posameznika med propadom antične majevske civilizacije. P.s. Še nekaj časa te bo strah hoditi po gozdu. Če nisi odporna na veliko krvi in rezanje glav, ki se kotalijo po velikih stopnicah se ogled filma odsvetuje. 


IMDB OCENA: 7, 8
DOLŽINA: 138 min
TRAILER:



JUNO

Juno je komedija-drama v kateri kot ena od glavnih vlog igra Ellen Page, samostojna najstnica, ki se znajde v nepričakovani situaciji - nosečnosti, kjer se potem zaradi svojih let odloči, da bo svojega otroka dala v posvojitev, staršem, ki bodo mu lahko zagotovili normalno življenje. Fim je precej komičen na trenutke a hkrati življenjski. 
P.s. Vedno uporabi kondom. Film, ki bi se moral predvajati v vsaki osnovni šoli kot obvezno učno gradivo. 


IMDB OCENA: 7,5
DOLŽINA: 96 min
TRAILER:


BLUE VALENTINE

Blue Valentine je eden najlepših romantičnih filmov v katerem igra priljubljeni igralec Ryan Gosling, ki ga najbrž vse poznate. Film je drama, ki govori o mladem paru, ki se hitro poroči nato pa nastopijo težke življenjske situacije, ki se sčasoma samo stopnjujejo. Film je romantični a precej življenjski z dramatičnim preobratom. Če si ga še nisi ogledala to stori zdaj! 
P.s. Obvezna oprema: robčki. Posledice: razneženost bo trajala še nekaj ur po ogledu.


IMDB OCENA: 7,4
DOLŽINA: 1h 52min
TRAILER: 


No, pa smo pri koncu. Zelo težko se je bilo odločiti samo za 6 najljubših filmov, ampak sem izbrala res tiste, ki so mi zelo pri srcu. Poleg tega so odlični filmi še: Revolutionary Road, Knocked Up, Never Let Me Go, Brothers, 8 Mile, The Sixth Sense, Shutter Island, Perfume, A Beautiful Mind, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 50/50, The Boy in the Stripped Pajamas itd. 


Kateri film pa je tvoj najljubši? 
In katerega ni na seznamu pa misliš, 
da bi si ga morala ogledati?

Comment below


xoxo
Neža





You May Also Like

1 comments

  1. Juno! Hahah, prav spomnila sem se kokrat sem ga gledala res je carski film.

    Drugače pa sem gladiola blue is the warmest colour, definition zanimiv film, ampak imam mešane občutke glede njega, res je edinstven, ampak za moj okus malo preveč nazoren pri določenih scenah, hehe.

    Drugače pa je zelo zanimiv in nosi veliko sporočilo :)

    OdgovoriIzbriši