BEAUTY: Think Pink October ǀǀ Breast Cancer Awareness Month

by - 08:09:00

Roza oktober je mesec boja proti raku na dojkah - najpogostejšem malignem obolenju žensk po celem svetu. V mesecu oktobru so prav zaradi te bolezni organizirane različne akcije ozaveščanja, katerih skupni pomen je opozoriti na bolezen, kako pomembno je, da se ženske pregledujemo in smo tako bolj pozornejše na kakršnekoli morebitne spremembe ter navsezadnje podpora tistim, ki jih je bolezen že prizadela. 


Zato drage moje bralke in sledilke - pomembno je, da si preglejujemo svoje dojke in to v času menstruacije (7-10 dan) oz. če menstruacije nimaš na izbran dan v mesecu. "Pa saj se to nebo meni zgodilo, nimam nobenih bul"... takšne izjave so lahko včasih "usodne", saj nikoli ne vemo kaj se nam lahko zgodi, še posebej ko najmanj pričakujemo!


V podporo sem se odločila pripraviti kratko roza obarvano objavo, izbrala sem 3 roza izdelke, ki so me v tem mescu najbolj očarali. Pa poglejmo kateri so...

RAZMIŠLJAJ ROZA Z BIODERMO, SLEEK MAKE UP IN ESSENCE 

Trije roza izdelki, ki so me v tem mesecu še posebej prepričali zaradi njihove uporabnosti, učinkovitosti, obstojnosti ter bleščičk - te namreč ne smejo manjkati.


Bioderma je ena izmed mojih najljubših znamk, ki me nikoli ne razočara. Z močnim potenjem se bojujem že nekaj let, velikokrat sem že hotela obupati nad iskanjem izdelka, ki bo dejansko pomagal. V torbici ni prostora za vlažilne robčke, za več antiperspirantov, svežo majico. Potenje je vedno vplivalo na mojo samozavest, velikokrat sem ob kakšnem pritisku in stresu mislila, da ne zmorem. Z Biodermo zmorem vse. Nisem navdušenka nad roll on deodoranti pa vendar me je ta prepričal. Prijeten vonj, super embalaža, nič madežev in neprijetnega vonja. Več o izdelku si lahko prebereš tukaj: KLIK



Moja prva izkušnja z izdelkom Sleek Matte Me Lip glossom je bila nad vsemi priačkovanji in ni mi žal za nakup le tega. Mazljivost je odlična, aplikator je odličen za natančen nanos, prav tako sem zadovoljna tudi s prekrivnostjo samega izdelka in, da ne omenjam kako zelo je obstojen. Odtenek je nekakšen temno roza - meni vsekakor čudovit odtenek, primeren za nošnjo skozi dan kot tudi za kakšno bolj pomembno opravilo, kot je sestanek, zmenek, itd. Več o izdelku s lahko prebereš tukaj: KLIK



Ker sem zadnje čase obsedena z bleščicami, nisem nikakor mogla mimo tega prelepega The Gel laka znamke Essence. Prelivajoče se bleščičke so me očarale in mogla sem ga kupiti (takšne pač smo lepotne navdušenke, kajne?). Nanos je precej enostaven, kar še olajša super aplikator, prekrivnost sicer ni najboljša, jo pa lahko nadgrajujemo z dodajanjem slojev in je super odtenek za popestritev manikure. Cena je okoli 2 EUR. 



BREAST TEST 
by Andrej Železnik 

Kot zanimivost in ozaveščanje o najbolj pogosti bolezni dojk sem se odločila, da vam predstavim aplikacijo Breast Test, ki jo je razvil Andrej Železnik leta 2013. 


Aplikacija je popolnoma brezplačna in ima veliko super funkcij, kot so menstrualni koledarček, samopregled, beležke ter informacije. Prav tako ima aplikacija natančna navodila kako pregledati svoje dojke (po korakih) ter na kaj moramo biti pozorni. Aplikacija je na voljo tudi v slovenščini in drugih jezikih. Super, kajne? 



Naložiš ga lahko preko App Store za Iphone, Ipade, na voljo pa je prav tako tudi za Androide.

Vsekakor sem se med pisanjem te objave začela malo bolj zavedati tveganja in tega, da pregledovanje ni slaba stvar, ampak dejansko zelo pomembna. Zdi se mi, da je kljub temu, da je to zelo pomembno, ta tema še vseeno premalo poudarjena v današnjem svetu in, da ženske temu ne namenimo veliko pozornosti. Pa vendarle se gre za nas, za našo zdravje. Aplikacija je že na mojem telefonu, tako, da bom tudi jaz posvečala temu več pozornosti kot do sedaj. Enako pozivam tudi vse vas, ki boste to objavo prebrale. 


Pa ti? 
Meniš, da posvečaš dovolj pozornosti svojim dojkam in pregledovanju?
Imaš mogoče v ožjem krogu koga, ki ga je bolezen doletela?
Kakšno je tvoje mnenje?

Comment below

Neža




You May Also Like

8 comments

  1. Odgovori
    1. Hvala Katja ♡ Jooj, naj te ne mantra, kupi ga - res! Neboš razočarana! xx

      Izbriši
  2. Sama precej skrbim zase,ampak nikoli ne veš kaj te v življenju doleti. Se bom trudila še večkrat pregledati prsa. Krasna objava. Hvala, ker si jo delila z nami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je super slišat Monika! Je pa res, da res nikoli ne veš... Hvala tebi, xx

      Izbriši
  3. Super objava! Mislim,da ženske še niso dovolj ozaveščene o raku na dojki in materničnem vratu, sploh mlada dekleta. Treba se zavedat, da lahko doleti kogar koli in ob vsaki starosti.
    Si mi pa full lušte naredla z tole Biodermo in Sleekom. Mislim, da te bo moja denarnica tožila hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tjaša <3 Me veseli, da ti je bila objava všeč in se popolnoma strinjam s tabo. Seveda smo nekaj krat v šoli spregovorili o tej temi, ampak defintivno premalo! Bioderma je zakon - noben izdelek me dejansko še ni razočaral, Sleek pa tudi - popolnoma mat učinek in predvsem obstojen. Verjamem, moja neprestano toži, haha. xx

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Tenkju mama <3 Boš rabila počasi moj smartphone za aplikacijo!

      Izbriši