Lifestyle: Nedeljsko razvajanje in premagovanje stresa

by - 10:06:00

Se strinjaš z mano, da ima dan čisto premalo ur? Si se že kdaj zalotila, da si načrtovala zelo produktiven dan, na koncu pa se je vse sprevrglo v scrollanje po Facebooku, iskanje idej po Pinterestu in, ko si pogledala na uro, te je skoraj kap. Najbrž me razumeš... Stres in pritiski življenja lahko čisto zares postavijo naše življenje na glavo. Vsekakor pa je tukaj še neorganiziranost, ki je pri veliko ljudeh primanjkuje. Tudi pri meni zadnje čase, pa še kako! Ker je nedelja pravi čas za razvajanje bom v današnji objavi govorila o super enostavnih načinih sprostitve, ki preženejo vso negativo in še kako močan stres. V naslednjih dneh pa se bom posvetila pisanju objave o organiziranju dneva ter kako se sama lotevam tega nadležnega opravka, ki ga je tako težko obdržati v svoji rutini. Te bi zanimala objava na to temo?

Ko pridemo iz službe se velikokrat hočemo samo spočiti in početi nekaj, kar nas ne bo utrudilo, kajne? Ta rutina ležanja in posedanja pred televizijo ter računalnikom pa lahko postane rutina vrtenja v krogu, ki nas po določenem času kar posrka vase in se nam ne ljubi početi več ničesar. 


Tudi sama zadnje čase opažam, da sem še vedno precej utrujena od bolezni in mi prav odgovarja počivati in počivati, medtem, ko me je pred mano še precej dela. Pisanje prošenj, kuhanje, pospravljanje, pisanje objav, iskanje nove inspiracije, v svoji rutini pa zadnje čase pogrešam tudi gibanje. Včasih sem imela vsak dan v planu 1-2 urne sprehode, ki so po nekaj mesecih kar izpuhteli iz mojega vsakdanjika. ČAS JE ZA NOVE SPREMEMBE! Si pripravljena?

1. Sprehod brez uporabe mobilnega telefona

Nekaj, kar ljudje pozabljamo. Totalen odklop - od telefona in kakršnekoli tehnologije. Še posebej pa pri sprehodih v naravo. Včasih je treba odmakniti stresorje, da si res odpočijemo od teh stvari, saj nas spremljajo prav na vsakem koraku. 

2. Poišči nov hobi ali se odpravi na mini dogodivščino s prijateljico

Po stresnem dnevu v šoli ali službi se nam včasih zalušta početi kakšne nove stvari. Pobrskaj po spletu in najdi ideje za DIY projekte, s katerimi lahko okrasiš stanovanje ali z malo sreče najdeš svoj nov hobi. Nikoli pa nam ni odveč klepet ob kavi ali izlet v neznano s svojo najboljšo prijateljico.

3. Pripravi slaščico, ki ti bo takoj polepšala tvoj dan

Ni lepšega kot speči palačinke in jih okrasiti s svojim najljubšim sadjem. Pravi energy boost za dušo, kakor tudi za naše borbončiče. Prav tako super ideja, če imaš v hiši kaj malčkov, ki ti bodo z veseljem radi pomagali pri okrasitvi. 

4. Razvajanje pred spanjem z Afrodito

Zadnjič sem pod velikim stresom pograbila tuš gel "Lavender Relaxing Moments" z vonjem sivke, znamke Afrodita. Afrodita je znamka, ki ji zaupam in vem, da me ne bo razočarala. Zato pred velikimi barvnimi stojali niti več ne razmišljam. Pograbim Afrodito in to je to. Ob koncu dneva sem bila za ta nakup sama sebi zelo hvaležna, saj je gel sproščujoč, nežen, z vonjem sivke, ki te sprosti in pomiri ter pripravi na nov dan. 

Vsekakor pomagajo v stresnih dneh tudi kakšne športne aktivnosti in dihalne vaje, pa tudi kakšna OGROMNA čokolada *smeh*. 

Ne pozabi mi slediti na družbenih omrežjih, kjer z vami delim make up looke, ocene izdelkov, osebna prepričanja ter še veliko vsega drugega. 


Instagram: KLIK
Facebook: KLIK

Želim ti sproščen konec vikenda, 


You May Also Like

5 comments

  1. Lucia (Šminkar'ca)15. oktober 2017 ob 11:59

    Odlični nasveti, ta vikend sem ravno preživela sama, v svoji lastni družbi in delala stvari, ki so mi všeč. Ko si tako obdan z ljudmi več čas je takšno sproščanje izjemno pomembno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super nasveti! Obožujem aktivno preživete vikende v naravi, sploh če sodeluje tudi vreme. Večeri pa so rezervirani za toplo dekico, čajček in nadaljevanke! :) xx

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi mene zadnje čase tehnologija kar posrka in čas odide mimo mene. Se strinjam s tvojimi nasveti, sploh za vikend jih je dobro uresničit, ker imaš itak cel dan fraj. Čez teden so pa bolj izgovori :).

    OdgovoriIzbriši
  4. Super nasveti! 1,3 in 4 pridno upoštevam. ;) Samo, da imam druge izdelke za razvajanje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni predvsem odgovarja veliko gibanja v naravi, svež zrak in mir.

    OdgovoriIzbriši