LIFESTYLE: Sunday is for Series

by - 11:42:00

Poleg bloganja, kuhanja, pospravljanja po stanovanju, zapravljanja prostega časa s pregledovanjem fotografij in idej na Pinterestu se rada tudi sprostim in to tako, da poiščem najbolj toplo odejo, spečem kokice in se zleknem na kavč. Skozi leta sem pogledala kar nekaj serij in nekaj jih je takšnih, ki so se še posebej zasidrale v moj "Finding Dory" spomin. Pa poglejmo katere serije so se znašle na mojem TOP listu:

1. Shameless

Shameless je serija, ki je opredeljena kot komedija/drama. Zgodba govori o neodgovornem očetu, ki je za piko na i še alkoholik in počne kar se mu vzljubi, medtem pa se njegovih 6 otrok trudi z vso močjo priti skozi življenje, vendar jih na  poti spremlja veliko vzponov in padcev. Serija je zelo življenjska, polna drame in seksa, vendar poskrbi za to, da se med gledanjem zabavate in nasmejete. 


2. The Walking Dead

Zombiji. No, tudi jaz nisem njihova velika oboževalka, vendar sem že po nekaj delih vzljubila to serijo. Opredeljena je kot drama/horror/sci-fi. Vse se začne z apokalipso in šerifom Rick-om, ki se odloči, da bo svoj tim ljudi zaščitil in jih pripeljal do boljšega živlenja. 


3. Pretty Little Liars

Ljubke lažnivke so na sceni že 6 let in že ta številka nam pove, da serija mora biti odlična. Opredeljena je kot drama/mystery/romance. Zgodba govori o 5 srednješolkah, ki se borijo proti neznanemu "oboževalcu", ki spremlja vsak njihov korak in jim še kako otežuje življenje. 


4. American Horror Story

Že naslov nam pove čisto vse - nekaj groznega. Serija je opredeljena kot drama/horror/thriller. Serija je zasnovana tako, da ima vsaka sezona drugačno zgodbo, vsaka se odvija na drugačni lokaciji. V eni izmed sezon se pojavi tudi pevka Lady Gaga, ki odigra eno od glavnih vlog v 5. sezoni. Kako se je odrezala pa boš se mogla prepričati sama. 


5. Teen Mom OG

Teen Mom je resničnostna serija, katere zgodba govori o najstniših mamah, njihovem življenju, o problematiki sostarševstva in shajanjem s svojimi otroci in bližnjimi. Dejansko se mi je sprva oddaja zdela precej zlagana, vendar sem po nekaj letih gledanja komaj dojela bistvo. Najstniške mame so se odločila svoje živlenje in težave deliti z javnostjo. Z oddajo predvsem nagovarjajo mlade, da je treba biti odgovoren ter poskrbeti za zaščito. Navsezadnje so to čisto normalne punce in njihove "boljše" polovice, ki se trudijo biti najboljši starši svojim otrokom in mladim sporočiti, da ni lahko biti starš že tako mlad. Nekaterim je serija všeč, drugim ne - presodite same. 


6. Skins UK

Skins serija je opredeljena kot drama. Zgodba govori o skupini najstnikov, ki se trudijo odrasti in najti ljubezen kljub dvomljivi vzgoji staršev. Vse bolj kot odgovornost in odraslost jim več pomenijo žurke, droge in seks. Prečekiraj;)


7. The Office

The Office ali pisarna je serija opredeljena kot komedija. Zgodba govori o sodelavcih,katerih delovni dan je sestavljen iz spopadov "jaza" ter neprimernega obnašanja. Smeh zagotovljen.


8. Dr. House

Zdravnikova vest je ameriška medicinska drama s komičnimi elementi. Zgodba se osredotoča na dr. Gregoryja Housa, voditelja diagnostičnega oddelka na izmišljeni poučevalni bolnišnici Princeton-Plainsboro.


9. Workaholics

Workaholics je serija, ki vam bo zagotovo narisala nasmeh na obraz. Opredeljena je kot komedija. Zgodba govori o treh prijateljih, ki so tudi sodelavci. Kaj počnejo pa se prepričaj sama ;P 


10. Bates Motel

Bates Motel je serija katere zgodba je centrirana na vez med mamo in sinom, ki se preselita v novo mesto, da bi začela znova in pozabila na stvari iz preteklosti. Vendar to ni mogoče, saj se začnejo ponovno dogajati čudne stvari. Serija s katero sem bila zadnje leto precej zasvojena.


Prav tako obožujem še Stranger Things, Orange Is The New Black, Westworld, The Strain, Exorcist, Outcast in Grimm. Vredne ogleda.


Pa ti?
Katere serije so tvoje najljubše?
Mi mogoče kakšno priporočaš?

Comment below

Neža





You May Also Like

5 comments

  1. Obsedena z The walking dead, dejansko si želim živeti v njihovem svetu tako sem obsedena haha :D American Horror sem začela ampak se še morem navadit, Stranger Things je pa moj naslednji podvig :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. The Walking Dead je res zakon serija! Vmes mi je bilo sicer par epizod totalno bednih, ampak se prav vesela, da nisem nehala gledat. Napeto, hihi. American Horror je pa taka bolj posebna, meni so vse sezone super zanimive, razen zadnja mi je totalen polom. Na žalost. Stranger Things pa tudi, komaj čakam drugo sezono. xx

      Izbriši
  2. Super izbor serij :D Pretty Little Liars je bila prvih nekaj sezon top, potem pa so vse razvlekli preveč in je vedno več delov vmes bilo meh. Ampak vztrajam pa še vedno do konca, ker me matra firbec :D Jaz sem trenutno obsedena z The Blacklist, Blindspot in Boston Legal :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Pretty Little Liars je bilo par epizod res takih, da so se samo vlekle in sama drama, ampak me je vedno zanimalo kdo stoji za vsem tem. Se mi zdi, da je pri vseh teh dolgoletnih serijah tako. The Blacklist mi je super, Blindspot in Boston Legal pa bom defintivno prečekirala. Hvala za priporočitev! xx

      Izbriši
  3. Iz tvojega seznama gledam Pretty little liar in American Horror story. Obe sta mi top. Dr. Housa sem gledala včasih. Trenutno pa spremljam še The vampire diaries, The originals in How to get away with murder. Poleg PLL in AHS so mi še te 3 top. Od komedij pa spremljam New girl, The big bang theory, 2 broke girls in Plebs. Te me pa res nasmejijo ;)

    http://knjigoljubka.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši