LIFESTYLE: 10 things I love about Autumn

by - 08:16:00

Kot majhna deklica sem oboževala mrzle jesenske dni, poplesavala v barvnem listju in občudovala lepote narave. Seveda se od takrat ni kaj dosti spremenilo - še vedno obožujem jesen, samo mrzle, skorajda zimske dni ne maram več. Bzz, čas je za udobne plašče, toplo obutev in temnejšo šminko pa čeprav nas še nekaj dni loči od noč čarovnic. Pa poglejmo kateri so razlogi, da obožujem jesen...




10 STVARI, KI JIH OBOŽUJEM V JESENI

1. Halloween

Noč čarovnic aka Halloween je zame nekakšen božič. Obožujem razne kostume in otroški smeh na ulicah, dekorativo, izklesane strašne buče, predvsem pa kombinacijo črne in oranžne barve. Včasih si želim, da bi se rodila v Ameriki, kjer na ta "praznik" dajo malce več kot pri nas v Sloveniji. Ahh, upam, da nisem edina, ki pripravlja dekorativo že mesec prej, poskakuje po sobi in se še ob posebni priložnosti naliči zelo strašno. Silly me. 

2. Barve jeseni

Ni lepšega kot sprehod v bližnji gozd, šumenje listja prečudovitih barv pod nogami, skoraj tako prečudovitih, da ti je žal stopiti nanje. Vsekakor mi takšna malenkost predstavlja sproščanje, zbistritev misli in predvsem inspiracijo za pisanje. 

3. Svečke za romantično vzdušje

Že tako ali tako obožujem sveče, v jeseni pa še posebej rada prižgem tiste z malce vonja, saj imajo nekoliko drugačen čar - romantičen in predvsem dajejo občutek udobja. Vsekakor pa ne sme manjkati kakšna dobra serija, topel čaj in "boljša" polovica.

4. Vroči napitki

Po sprehodu se vedno prileže nekaj toplega, ki nas ogreje, kajne? Jaz si zelo rada privoščim čaj (kakšen zimski s cimetom, mmm) ali kaj bolj sladkega kot je vroča čokolada ali kava z okusom.

5. Oversized pulovri

Že od nekdaj obožujem raztegnjene in razvlečene pulovre in ni lepšega kot oblečti topel, udoben, po možnosti zelo zelo star pulover, ki ga kljub luknjam še nisem vrgla vstran (tudi takle imamo, haha). Včasih kakšnega ukradem tudi fantu, nekaj sem si jih pa prisvojila od dedija. Super comfy. 

6. Tople nogavice

Upam, da nisem edina, ki ima vedno, ampak res veeedno mrzle podplate. Za moje zmrznjenčke poskrbim s toplimi nogavicami, po možnosti s kakšnimi otroškimi motivi. Za vedno otrok. 

7. Vonj po cimetu

Še katera obožuje vonj cimeta ali sem res edina? Moja sestra ga namreč sovraži. Tako kot dodatek k jedi (beri: slivovi cmoki in kilo cimeta, mmm) ga obožujem tudi v čajih ter svečkah, ki imajo vonj po cimetu. 

8. Jesenska moda

Še bolj kot cimet obožujem modo. Topli plašči, gležnarji, XXL šali različnih materialov in barv, ki se zlijejo v perfekten outifit za potep po mestu in kavico s prijateljico. Priznam, da je včasih kar težko izbrati prave kose in na vse plasti toplih oblačil obleči še plašč. Zahtevno, ampak vredno. 

9. Naravna svetloba jeseni

Zelo imam rada sonce po drugi strani pa obožujem temačne, sive dneve. Zakaj? Ne vem, nekaj mora biti v tisti naravni jesenski svetlobi, ki me vedno znova očara in inspirira. 

10. Movie Nights

Redkokdaj si sama ogledam kakšen film, še posebej, če zunaj sije sonce in me vabi, da maksimalno uživam v njem. No, v jesenskem času se spremenim v pravega medvedka, ki popoldneve preživi pod toplo odejo in si ogleda kakšen dober film. Ideja: Demolition, Drama


Pa ti? 
Kaj najraje počneš v jeseni?

Comment below

Neža





You May Also Like

9 comments

  1. Obožujem tovrstne objave! :) Zgleda, da nas je kar nekaj takih, ki imamo radi jesen. Tudi jaz obožujem vse naštete stvari. Predvsem pa tople puloverje in šale, kuhano vino oz vročo čololado in svečkee. Aja, lahko bi dodala še kostanje. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi, z veseljem jih vedno prebiram! Joooj tudi jaz obožujem kuhano vino - nekaj najboljšega. xx

      Izbriši
  2. Podpišem se pod vse točke :D Jesen je res verjetno moj najljubši letni čas <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem vedela, da nisem edina, ki je tako zelo navdušena nad jesenskim časom. <3 xx

      Izbriši
  3. jaz obožujem tople večere, kakav, debele pletene puloverje,, jesensko toplo sonce, barve, vonj po zimi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nas je kar nekaj kot vidim, ki obožujemo te stvari! Super! xx

      Izbriši
  4. Zanimiva objava! :) Jaz ful nisem fanica jeseni, ker to meni da bo kmalu zima, ampak ima pa zagotovo tudi svoje prednosti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tara! Haha, če pogledaš s tega vidika, da bo kmalu zima se potem popolnoma strinjam s tabo - sovražim zimo. xx

      Izbriši
  5. Super objava! Meni se zdi vsak letni čas poseben. Vsak ima svoj čar. Jeseni občudujem te tople barve na gozdovih, drevesih... Uživam na sprehodih, ko mi listje šumi pod nogami.

    http://knjigoljubka.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši