BEAUTY: Henna Cream for Eyebrows & Eye Lashes

by - 11:31:00

Obrvi so eden najbolj opaznih stvari na obrazu, zato je njihov izgled zelo pomemben za celoten izgled obraza. Sama sem ena izmed tistih, ki svojih naravnih obrvi nimamo obojestransko pigmentirani, to pomeni, da imam eno bolj temnejšo, drugo pa svetlejšo - kar je seveda čudno videti, če nimam zapolnjenih. Prav zaradi tega sem se odločila, da jih bom pobarvala in sicer s Henna barvo v črnem odtenku. 

HENNA BARVA ZA OBRVI IN TREPALNICE V ČRNI BARVI
&
NA KAJ MORAMO BITI POZORNI PRI BARVANJU OBRVI


BARVA LAS

Glede na našo barvo las izbiramo tudi barvo za obrvi. Barva za obrvi bi naj bila za 2 odtenka temnejša od vaše barve las, torej, če ste blondinka ali rjavolaska lahko izbirate med svetlo rjavo in temno rjavo, tiste s temnejšimi lasmi/prameni pa izberete črno. Seveda so to samo zapisana "pravila". Z barvanjem obrvi namreč hočemo dosečti lep, dokaj naraven izgled obrvi, zato pretiravanje vsekakor ni priporočljivo. Jaz osebno prisegam na temno rjavo/črno barvo, saj so mi ljubše temnejše obrvi, vseeno pa pazim, da obrvi niso pretirano temne. 

BARVE ZA LASE NISO BARVE ZA OBRVI

Barvanje obrvi z bravo za lase? NE. NIKAKOR IN NIKOLI! To povdarjam že od nekdaj, saj sem tudi sama to preizkusila (najstniška nora leta) in sedaj se borim z izpadanjem dlačic. Dlačice na obrveh so namreč zelo občutlivejše od las in tudi vodika je v barvah za obrvi manj kot v barvah za lase. 

POSTOPEK BARVANJA S HENNO

Postopek je zelo preprost zato se nič ne bojte. Za začetnice je najboljše, da obrvi pred barvanjem populite (kakšno uro prej - zaradi razdražene kože ali celo kak dan prej, tiste, ki imate zelo občutljivo kožo), saj je tako nanos lažji. Pred nanosom barve kožo okoli obrvi zaščitimo z mastno kremo saj tako lažje odstranimo barvo, če se nam kaj zalomi in malce popackamo. Količina je 15 ml - zadostuje za 10 nanašanj.

1. Korak : Okoli obrvi naneseš mastno kremo, da zaščitiš kožo.
2. Korak: V stekleno posodico iztisneš približno 1 cm kreme in dodaš 10-12 kapljic tekočine za razvijanje. 
3. Korak: Mešaš dokler ne dobiš homogeno in kremno konstitenco.
4. Korak: S priloženo lopatico naneseš kremo na obrvi, paziš, da je natančno.
5. Korak: Po 10-15 minutah obrvi spereš z vodo (z vatico).





In smo končali! Čisto preprosto!

Da si boš končni izgled lahko bolje predstavljala pa prilagam še fotografijo narejeno po odstranitvi barve. Precej naravno, nič pretiranega, točno tako kot sem želela. 



z zapolnjenimi obrvmi z Freedom Make Up Pomade-om v odtenku Ash Brown



Mnenje/Ocena:

Postopek samega barvanja je nezahteven in hitro končan, končni izgled pa naraven. Barva nekoliko obarva obrvi in jih povdari ter hkrati olajša samo zapolnjevanje obrvi. Izdelek sem preizkusila prvič in sem zelo zadovoljna, saj moje obrvi izgledajo približno enako pigmentirane kot pred samim barvanjem. Izdelek je kupljen v Tuš Drogeriji za samo 2,99 €.

Ocena(1-10): 9

Pa ti? Si že kdaj pobarvala svoje obrvi? 
Kakšna je bila tvoja izkušnja?

Comment below


xoxo,
Neža










You May Also Like

10 comments

  1. Končni rezultat mi je všeč, škoda le, ker nisi dala še before slikce za boljšo primerjavo učinka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni. Ja, bom jo definitivni dodala, imela sem namreč težave z nalaganjem slik. Hvala za komentar xx

      Izbriši
  2. Jaz sem videla tvoj before and after na spanchatu in mi je bilo zanimivo. Nikoli se nisem poglobila v to, da bi si pobarvala obrvi. Nekako ne zaupam, da bi prišla ven taka barva kot jo hočem :). Ampak ideja mi je všeč, sploh ker imam nekje bolj goste, drugje bolj redke obrvi. Mogoče bi potem bile vse enake barve :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz tudi ne, dokler nismo imeli prakse v kozmetični šoli. Sprva nisem bila takoj za, ker sem si vedno predstavljala tiste grobo narisane obrvi, ki izgledajo nenaravno, potem pa sem morala in sem bila kar zadovoljna. Ja, se srečujem z enako težavo, pa še pigmentiranost imam ful slabo na eni od obrvi in sem se takoj odločila, da spet probam. xx

      Izbriši
  3. Sama še nisem tega doma počela, sem pa pri kozmetičarki in mi je res fajn barvo zadela, vse je blo naravno, enakomerno, res lepo. Sempajst bolj taknaraven tip, kar se obrvi tiče.Mi je pa tvoj lok obrvi prekrasen,res takega bi tudi jaz:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je res čisto enostavno, kar mi je zelo všeč. Seveda, meni ste punce, ki imate čisto naravne obrvi, jaz na žalost nimam sreče s pigmentiranostjo in imam nezapolnjene obrvi ful smešne. Hvala, xx

      Izbriši
  4. Ohh ja barvanje obrvi, se se spounem iz srednje sole. Na sreco imam precej mocne svoje, zato mi jih se zaenkrat ni potrebno barvati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, hvala enako. Joj, ti imaš ful lepe, I'm so jealous! xx

      Izbriši
  5. Zanimivo je tole barvanje obrvi. Ma ti imaš drugače že na splošno lepe, oblikovane in goste! Tudi, ko jih malce dopolniš, so videti naravne. Meni pa to urejanje res nikakor ne gre :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, se strinjam! Hvala za kompliment Valentina - res pa je, da nimam tako gostih, kot bi si želela. Glede izgleda pa res pazim, da niso preveč zapolnjene. Oblika je ključnega pomena obrvi, tako jih tudi lažje dopolniš. Nič ne skrbi, lepe so, glede same oblike in zapolnjevanja pa bom rekla samo vaja dela mojstra. Tudi jaz sem rabila kar nekaj časa, da sem prišla do te oblike in spretnosti. xx

      Izbriši