Review: Trdi šampon za suhe in poškodovane lase & balzam z vonjem marelice Kozmetike Meze

by - 08:33:00

Današnja objava bo trda, naravna in dišeča. Že veste na kaj namigujem? Govorila bom o moji prvi izkušnji s trdim šamponom ter balzama z vonjem marelice - naravne kozmetike Meze. Že zelo hitro sem začela barvati svoje lase, barvala sem jih z vsemi mogočimi barvami in vedno spreminjala barvo, kot kameleon. Sem namreč oseba, ki se hitro naveliča barve, ki jo imam na laseh, zato vedno eksperimentiram. No, koliko mi je to zelo všeč pa počasi tudi uničuje moje lase in so zato razcepljeni, suhi ter poškodovani. Veliko časa že preizkušam različne šampone ter balzame, vendar mi do sedaj noben ni popolnoma odgovarjal, zato sem nekoliko že obupala nad iskanjem tistega "pravega". Vendar stari pregovor pravi, da upanje umre zadnje. In res je. Dobila sem to enkratno priložnost - preizkusiti trdi šampon za suhe in poškodovane lase ter balzam naravne kozmetike Meze.


Sprva nisem vedela kaj točno pričakovati, saj še trdega in povsem naravnega šampona nisem uporabljala. V nadaljevanju več o moji izkušnji ter zgodbi gospe Mire...

O naravni kozmetiki Meze 

Izdelek, ki ima v ozadju življenjsko zgodbo je še toliko bolj poseben. Ustanoviteljica naravne kozmetike Meze je gospa Mira, ki je študirala kemijo ter biologijo ter kot vsak človek - sledila svojim sanjam. Vendar vemo, da je življenje polno npredvidljivih ovir, ki jih moramo nekako premagati. Gospa Mira se je ustalila v domačem kraju, kjer si je ustvarila družino, vendar je kljub temu hrepenela po nekem neznanem. Ko je pred petimi leti zbolela se je zavedala, da je tisto po čem je hrepenela bilo nabiranje zdravilnih rastlin po gozdovih ter travnikih prelepega Pohorja ter aktivno prebirala literaturo. Najprej je izdelovala samo za družino in prijatelje, ker pa so bili odzivi pozitivni in polni navdušenja se je začela zavedati, da je tovrstno bogastvo prenesla tudi na druge ljudi. 

"Spoznala sem, da je izdelovanje svežih, naravnih izdelkov tisto, kar me osrečuje in izpopolnjuje. Vsi moji izdelki so ročno nabrani in narejeni z dušo in ljubeznijo."

Trdi šampon za suhe in poškodovane lase


Šampon je namenjen za nego suhih in poškodovanih laster občutljivemu lasišču. Zaradi svoje sestave je primeren za vsakdanjo uporabo. Šampon ima prijeten zeliščni vonj, sama namreč obožujem vonj zelišč.



Embalaža

Embalaža je na prvi pogled zelo lepa, naravna, kot tudi izdelek, ki se skriva v njej. Je iz malo tršega papirja, z vsemi potrebnimi informacijami o šamponu. Čeprav je iz papirnata, je jaz nisem odvrgla, ampak sem jo obdržala, saj v njo shranim šampon po uporabi in je tako na varnem mestu, Vem - najbrž si ne predstavljate kako šampon lahko odložiš v papir, packarija in to, ampak moram vas presenetit- packarije ni, če šampon takoj odložiš v škatlico. Vbistvu imam samo tukaj pri embalaži manjšo pripombo, ki me je nekoliko motila. To je papirnata nalepka na balzamu. Zakaj? Vemo, da embalaža pride v stik z vodo, zato nalepka razpade. Lahko bi to nalepko prelepili s kakšno plastiko in bi se temu razpadanju nalepke izognili. Količina: 35 g


Sestavine


Šampon vsebuje veliko hranilnih snovi, kot so maslo, provitamin B5, proteini riža, ki lase hranijo, mleta kopriva pa vzpodbuja njihovo rast ter jih krepi. Vsebuje tudi eterično olje ilang-ilanga, ki blagodejno vpliva na izsušene in poškodovane lase.


Uporaba

Uporaba šampona je zel enostavna, tako kot pri normalnemu šamponu lase zmočimo z vodo, vzamem v roke trdi šampon in ga nekajkrat podrgnemo po laseh vse dokler se ne speni. Lase in lasišče še nekoliko minut masiramo, tako, da odstranimo vso umazanijo oz. masnost las. Nadaljujemo s spiranjem šampona, po želji šamponiramo še enkrat.




Hranljivi balzam za lase z vonjem marelice

Kot prvo moram povedati to, da balzam tako čudovito diši, da bi ga kar pojedla. Vonj je res prečudovit - diši po svežih domačih marelicah. Namenjen je razvajanju las ter lasišča. Vsebuje provitamin B5, mangovo maslo, ter druge dragocene sestavine, ki lase krepijo, dajejo sijaj, mehkobo in volumen. Količina: 50 ml.



Mnenje/ocena:

Moji lasje so bili že po prvem pranju vidno zelo čisti in presenetljivo tudi zelo mehki, kar moram priznati - nisem pričakovala. Z več pranji so se moji lasje vidno izboljšali, moram povdariti tudi, da sem si pred časom tudi nehala barvati lase in rezultati so : čisto lasišče, sijoči, mehki in gladki lasje zdravega videza. Z rezultati sem zelo zadovoljna, saj nasploh takšnih lepih in zdravih las nisem pričakovala. Kljub balzamu sem imela nekaj težav z razčesavanjem, vendar balzam tako lepo dišiii (da bi ga najraje pojedla, ko ga poduham), da sem mu takoj odpustila. Kljub temu, da je šampon namenjem približno 25 pranjem, ga imam jaz še kar veliko (yay), saj se porablja zelo počasi. Všeč mi je to, da sta izdelka povsem naravna ter, da je njuno delovanje dejansko učinkovito. Prva izkušnja s trdim šamponom se je izkazala za odlično ter predvsem pozitivno. Moji lasje so končno deležni prave naravne nege. Vsekakor priporočam!

Ocena (1-10): 9

Njihovo raznoliko ponudbo lahko preveriš na: www.kozmetikameze.si





Pa ti? Si že kdaj uporabljala trdi šampon? Kakšna je bila tvoja izkušnja?
Si že preizkusila kakšen izdelek naravne kozmetike Meze?
Če ja, kateri?


xoxo,
Neža




*This product was sent to me by the company itself or its PR.




















You May Also Like

4 comments

  1. Super objava, res lepo napisano in čudovite fotke!
    Tudi meni so šamponi zelo všeč! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, zadnje čase samo berem te vaše ocene o Meze izdelkih, tako da so tudi mene začeli mikati. :P
    Predvsem šampon za mastne lase me mika, čeprav še nikoli nisem preizkusila trdega šampona. :D
    Pa tvoje slike so naravnost prečudovite. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sandra, res so odlični. Jaz nisem pričakovala kaj dosti, vendar sta me izdelka čisto navdušila in komaj čakam, da še preizkusim kaj njihovega. Meni se lasje kar hitro mastijo, ampak z uporabo tega trdega šampona mi lasje zdržijo po novem 3 dni brez pranja, kar mi je super. Ti svetujem, da probaš šampon, če nimaš še tistega "stalnega". Hvala, xx ♡

      Izbriši