3 - dnevni oddih v prelepi Izoli

by - 03:30:00

Izola je živahno mediteransko mesto, ki ga prepoznamo po gostoljubnosti ter srčnosti tamkajšnjih prebivalcev. Dandanes je precej turistično mesto, duša Izole pa je še vedno ribolov ter pridelava olja in vina. Bogata in razgibana arhitekturna dediščina je tista, ki te vedno znova pritegne, skrivnostne in barvite ulice starega mestnega jedra pa te popeljejo skozi preteklost, saj je moč videti tudi kamnite portale, ki pričajo o burni zgodovini mesta. Nikakor nama ni žal, da sva za 3 dnevni oddih izbrala Izolo.

Ker sem dopust dobila ravno med sezono, sva do zadnje sekunde iskala prenočišče, saj je bilo vse polno ali enostavno predrago za tako kratki oddih. Glede datuma sva res imela smolo, vendar sva kljub temu našla zelo dobro lokacijo in sobo v samem centru Izole. Guest House Izola je čist in urejen hostel s souporabo kopalnice, ki nudi vse za kratek oddih. Nastanitev je bila od plaže oddaljena le 5 minut, na voljo je bilo parkirišče, skupna terasa na kateri je bilo prav prijetno pozajtrkovati in spiti kavo, sobo z zakonsko posteljo in dodatnim pogradom ter brezplačen WIFI. Pa tudi lastnik je bil zelo prijazen, tako, da vam definitivno priporočam obisk. 








      
                                          
                                                                   





Med oddihom se je prav tako vsak dan nekaj dogajalo, tako, da je bilo mesto res živo in glasno. Hladila sva se ob koktejlih in mrzlem pivu pa tudi vetrič sva ob večerih ujela na plaži pri Svetilniku. Lakoto sva potešila v mestnih restavracijah, ki imajo raznoliko ponudbo in dokaj sprejemljive cene; nič kaj bolj drage, če jih primerjam z našim koncem. Zelo zadovoljna sva bila z osebjem in hrano v restavraciji Koral, ter v gostilni Istra. Bilo je kratko, a sladko. Se pa še definitivno kdaj vrneva!


Guest House Izola



Se beremo naslednjič, 





You May Also Like

0 comments