Beauty: Summer Skin Care Favourite: Alga Maris Creme Solare 30

by - 05:31:00

Poletje je za veliko večino najljubši letni čas, medtem ko je za našo kožo to zelo obremenjujoče, saj je nenehno izpostavljena vetru, UV žarkom, slani vodi in klimatiziranim prostorom. Za kožo je dobro skrbeti čez celo leto, v poletnem času pa ji je potrebno nameniti kanček več pozornosti. Ker koža ob izpostavljenosti soncu izgublja vlago, se lahko pojavijo težave s kožo, kot so akne, mozoljčki, dehidrirana koža, tudi gubice. 



Letos sma se s fantom zadnji hip odločila, da se odpravima na morje, zato je moje pakiranje potekalo nekoliko "razburkano". Med samim pakiranjem sem naletela na prav prijetno presenečenje in sicer kremo za sončenje znamke Alga Maris s SPF-jem 30. Takoj, ko sem zagledala znak BIO, sem vedela, da bo tokrat potovala z mano. 


V oči mi je najprej padla minimalistična embalaža, ki je oranžno bele barve. Primarna embalaža ima pumpico s katero gre dobro dozirati količino iztisnjene kreme, kar ima zame pri izdelkih vedno velik plus. Količina: 50 ml Cena: okoli 20 EUR



Vonj je božanski, malce sladkast, ob nanosu takoj zadiši po kariteju in kokosu. Vlažilna krema Alga Maris kožo varuje pred UV žarki in prostimi radikali. Je vodoodporna in ima visoko naravno mineralno zaščito, saj vsebuje izvlečke alge-gorria. Krema se lepo nanaša na obraz, ne vsebuje nobenih delčkov, tudi vpija se hitro. Po nanosu dobi res čisto naraven lesk, takoj je bolj navlažena in pripravljena na nadaljnjo nego. 

Kaj so plusi?

  • krema ne pušča belih sledi
  • ne pusti kože mastne, temveč navlaženo
  • se hitro vpije
  • ima prijeten vonj po kokosu in kariteju
  • zaščitni faktor 30
  • je brez nanodelcev, mineralnih olj, umetnih dišav
...minusov nisem našla. Hvalabogu, saj sem končno našla kremo, ki moje kože ne zmasti in povzroča mozoljčkov. Ker še nisem slišala za alga-gorrio sem takoj šla brskat po spletu in prišla do zaključka, da je to: 

naravni izvleček domorodne rdeče morske alge Gelidium sesquipedale, ki živi v Atlantskem morju ob Baskovski obali na jugozahodu Francije. Je naravna in patentirana učinkovina (FR2978915), ki nevtralizira proste radikale in dejavnike staranja. Licenco za uporabo alge-gorrie ima izključno podjetje Laboratoires de Biarritz iz Francije.



Kremo sem vedno nanesla na obraz, vrat in dekolte in sicer takoj zjutraj ter pred odhodom na plažo. Sicer se nisem preveč izpostavljala močnemu soncu - sem zelo bleda in me vedno speče kot raka, moja koža je ostala zavarovana ter navlažena cel dan, prav tako pa nisem opazila nobenih mozoljčkov, kar je definitivno plus. Najbolj mi je všeč vonj po sladkem kokosu ter kariteju, ki se na koži obdrži nekaj časa po nanosu. Vsekakor omembe vredna znamka in izdelek.


Si že preizkusila kakšen izdelek omenjene znamke Alga Maris? 
Kako ti je bil všeč? Mi mogoče kakšnega priporočaš? 
Katero kremo si ti letos uporabljala na morju? 

Vesela bom vsakega komentarja



This product was sent to me by the company itself or its PR.

You May Also Like

0 comments