BEAUTY: My Night Skin Care Routine / Večerna nega obraza (10 minut)

by - 05:43:00

Po dolgem, napornem dnevu je pred spanjem potrebnih nekaj več korakov kot samo do postelje. Vsekakor moramo poskrbeti tudi za svojo kožo. Kako? Vse korake s podrobnostmi bom z vami delila v današnji objavi in vam zaupala svojo "simple" rutino nege kože pred spanjem.

Koža se ponoči obnavlja, zato moramo poskrbeti, da se bo to zgodilo uspešno in ji zagotoviti vse pogoje za regeneracijo. Kateri so koraki nege kože pred spanjem? Koliko časa ti nega obraza v resnici sploh vzame? Je to sploh pomembno in kako zelo? Je po naporni noči, ko se ti več nič ne ljubi nuja?

P.s. Naj poudarim še to, da je moja koža normalna in, da je nego obraza dobro prilagoditi vašemu tipu kože, prav tako tudi izbrati izdelke, ki so primerni za vaš tip kože in, ki vam odgovarjajo.


1. KORAK
ODSTRANI MAKE UP

Odstranitev make up-a je zelo pomemben korak pri samem čiščenju, saj moramo koži zagotoviti, da diha, tako tudi poskrbimo, da ne pride do zamašitev por in se obvarujemo pred goro mozoljev ter drugih nepravilnosti. Make up lahko očistiš z mlekom, tonikom, micelarno vodico ali vlažilnimi robčki. Jaz uporabljam prav te, ker sem ugotovila, da mi najmanj iritirajo kožo in odlično odstranijo vso umazanijo in mejkap. Poleg vlažilnih robčkov uporabljam še BIODERMA micelarno vodo, ki je kot nalašč zame, hkrati pa poskrbi, da odstrani še najmanjše sledove mejkapa.


Čas: največ 5 minut

2. KORAK 
OČISTI OBRAZ

Po odstranitvi vse umazanije z obraza pričnem s čiščenjem obraza s čistilnim gelom znamke Avon Naturals. Na zmočen obraz nanesem nekoliko čistilnega gela, nežno zmasiram po obrazu in sperem z mlačno vodo. Voila!


Čas: največ 3 minute

3. KORAK
UPORABI HRANLJIVO KREMO

Moja koža je po prvih dveh korakih popolnoma očiščena, zdaj še jo moram samo nahraniti in je pripravljena na dolg lepotni spanec. Po čiščenju obraza včasih uporabim tudi tonik, vendar samo takrat, ko je moja koža nekoliko suha. Na očiščeno kožo nanesem kremo - v mojem primeru Egyptian Magic. Kremo nežno segrejem med prsti, razmažem po obrazu in pustim, da se nekoliko vpije v kožo. Krema kožo nahrani, navlaži, da je zjutraj mehka in sijoča. Letošnjo poletje uporabljam tudi kremo BIODERMA Hydrabio, saj kožo globinsko navlaži in nahrani. Z obema sem zelo zadovoljna.


Čas:  2 minuti

DODATNA NEGA

Piling- Piling je priporočljivo uporabiti 2x na teden, da odstranimo vse odmrle delce kože in umazanijo. Piling izberete glede na vaš tip kože. 
Maska- Prav tako si lahko kdaj pa kdaj privoščiš tudi masko za obraz in se malo razvajaš, sebe in svojo kožo. Obstajajo različne maske, izberite tisto, ki je namenjena tvojemu tipu kože. 

P.s. Za lepo kožo je pomembna tudi zadostna količina spanca in veliko popite količine vode.

In tako smo pri koncu. To so trije koraki, ki jih pridno naredim preden se skrijem pod odejo. Čisto lahko kajne? In še čisto malo časa vzame, hkrati pa je pomembno opravilo, ki poskrbi za lepo kožo. Svetujem vam, da po naporni noči vseeno odstranite make up pa, če se vam še kako ne ljubi!  


Kakšna pa je vaša rutina pred spanjem?
Katere izdelke najraje uporabljate za večerno nego?

Comment below


xoxo
Neža















You May Also Like

0 comments