Lifestyle / Home : Trendovsko nasprotje in preprosti dodatki za dom

by - 06:54:00

Že od nekdaj me navdušujeta interior/exterior design, zato sem se odločila, da današnjo objavo posvetim slogom opremljanja in vam navsezadnje dam kakšen predlog, če ste slučajno v prenovi. Sama še vedno živim pri starših zato žal (še) nimam prostih rok pri prenavljanju in opremljanju prostorov. Dodatki za dom so zame pika na i v vsakem prostoru. Prostor naredijo poseben, ga poživijo ter vlijejo vanj življenje. Pomembno je tudi, da se pri opremljanju ne zadržujemo nazaj, pustimo domišljiji prosto pot, predvsem pa moramo paziti na to, da prostor odraža lastnikov  oz. osebni karakter.

Sama prisegam na minimalističen in bohemski stil opremljanja. Seveda ima vsak posameznik svoj stil oziroma tisto, kar mu je všeč. Dandanes imamo na voljo veliko različih trgovin, ki nam ponujajo različne stile dodatkov za dom. Meni osebno so najboljše: Harvey Norman, Ikea in Mömax. Poznamo tudi online trgovine, ki prodajajo dodatke za dom in sicer: Vonj NaraveLeonardo Dekor. Prav tako veliko dodatkov, ki so dokaj cenejši najdemo v trgovini Kik, Tedi in Nkd.

Minimalističen slog opremljanja

Minimalističen stil lahko opišemo z besedami "manj je več". Predvsem gre za slog, kjer z minimalnim številom pohištva, dosežemo maksimalni učinek. Jaz ga vidim kot zlitje japonskega oblikovanja ter arhitekture, saj prevladujejo različne oblike in poteze, hkrati pa prostor ostaja minimalističen, prostoren. Barve, ki prevladujejo so: bela, črna, siva, vsekakor pa lahko za popestritev prostora uporabimo tudi druge barve. Večina ljudi si minimalističen slog opremljanja predstavlja kot, pust, hladen prostor, vednar temu ni tako, če v prostor vključimo bolj vpadljive barve. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika.






Vir: Pinterest


Dodatki za dom 









Vsi dodatki so iz spletne trgovine Harvey Norman




Bohemski slog opremljanja

Bohemski stil opremljanja mi je všeč zaradi tega, ker čutiš povezavo z naravo, saj je v prostoru veliko pisanih dekor stvari, prevladujejo tudi rastline, je čisto nasprotje minimalističnega stila. Za opremljanje uporabljamo predvsem tople barve, naravne izdelke iz lesa, stare kose pohištva in pisane preproge. Za razliko od minimalističnega sloga je ta bolj barven, s kančkom več življenja. 







Vir: Pinterest

Dodatki za dom









Vsi dodatki so iz spletne trgovine Harvey Norman



Le nekaj dodatkov je potrebnih, da v dom vlijemo drugačno vzdušje. Kako opremimo stanovanje je namreč zelo pomembno, saj je to prostor v katerem se največ zadržujemo, v katerem živimo. Prevsem je pomembno, da se v njem dobro počutimo, saj to navsezadnje vpliva na naše počutje.


Je tudi Vam pomembno kako je opremljeno stanovanje? 
Kateri predmet vam je najljubši v prostoru? 
Deli mnenje z nami

Comment below


xoxo,
Neža












You May Also Like

2 comments

  1. Minimalistični slog opremljanja je meni tudi zelo všeč. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, sem vedela, da nisem edina! Meni je predvsem všeč to, da lahko glede na to, da so bele stene, v prostor vključiš veliko barv, lahko pa enostavno ostaneš pri teh nevtralnih, kot so bela, črna, siva. xx

      Izbriši